Bună seara,am și eu o întrebare dacă puteți să-mi răspundeți.Mama mea a murit acum 2zile ea era ln șomaj luase 2luni,ajutorul de înmormântare pot să-l iau integral sau doar jumătate?Și unde trebuie sa ajung cu actele sa pot sa iau ajutorul de înmormântare
CHKa
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Dumnezeu sa o odihneasca … Daca mama dvs. are perioada lucrata ( si , daca era in somaj , presupun ca a lucrat ) , inseamna ca a fost asigurata pentru pensie . In acest caz , aveti dreptul sa solicitati Casei de Pensii locale acest ajutor , prezentand documente cu cheltuielile ( chitanta sicriu , etc. ) . Ajutorul va fi in valoare integrala , nu doar jumatate .
Dumnezeu s.o ierte.
Mulțumesc frumos pentru răspuns,a lucrat in tot acest timp până să o de-a in șomaj de la munca,angajatorul a dat-o in șomaj,noi aparținem de casa de pensi și Buzău,acolo o sa trebuiască să mă duc după ce terminam cu înmormântarea
Mulțumesc pt toate.....dacă puteți să îmi mai răspundeți la o întrebare....am aflat de la tata că mama a făcut un împrumut în banca și mai avea de plătit un an jumătate....ce se întâmplă acum daca ea nu avea asigurarea inclusa in rata....o să plătească tata sau eu?