avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara,am și eu o întrebare dacă puteți ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara,am și eu o întrebare dacă puteți să-mi răspundeți. Mama ...

Bună seara,am și eu o întrebare dacă puteți să-mi răspundeți.Mama mea a murit acum 2zile ea era ln șomaj luase 2luni,ajutorul de înmormântare pot să-l iau integral sau doar jumătate?Și unde trebuie sa ajung cu actele sa pot sa iau ajutorul de înmormântare
Cel mai recent răspuns: AnamariaAle , utilizator 16:41, 1 Ianuarie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumnezeu sa o odihneasca … Daca mama dvs. are perioada lucrata ( si , daca era in somaj , presupun ca a lucrat ) , inseamna ca a fost asigurata pentru pensie . In acest caz , aveti dreptul sa solicitati Casei de Pensii locale acest ajutor , prezentand documente cu cheltuielile ( chitanta sicriu , etc. ) . Ajutorul va fi in valoare integrala , nu doar jumatate .
Dumnezeu s.o ierte.
Mulțumesc frumos pentru răspuns,a lucrat in tot acest timp până să o de-a in șomaj de la munca,angajatorul a dat-o in șomaj,noi aparținem de casa de pensi și Buzău,acolo o sa trebuiască să mă duc după ce terminam cu înmormântarea
Da , acolo . Cred ca puteti vedea pe site-ul lor cu ce documente trebuie sa va prezentati .
Documente necesare
-Certificat deces
-Chitanta de la parohia unde sa oficiat slujba religioasă

CHKa a scris:

Da , acolo . Cred ca puteti vedea pe site-ul lor cu ce documente trebuie sa va prezentati .

Mulțumesc pt toate.....dacă puteți să îmi mai răspundeți la o întrebare....am aflat de la tata că mama a făcut un împrumut în banca și mai avea de plătit un an jumătate....ce se întâmplă acum daca ea nu avea asigurarea inclusa in rata....o să plătească tata sau eu?

Alte discuții în legătură

Perioada acordare ajutor de inmormantare MMMI MMMI am si eu o intrebare bunicii mei au decedat, bunica in oct 2008 iar bunicul in decembrie 2009, dar nu a mers nimeni sa ridice acel ajutor de ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare Ieftici Georgeta Ieftici Georgeta As avea si eu o problema , sotul meu a decedat pe data de 19 Martie 2010 , inregistrarea decesului la primarie a avut loc pe data de 22 Martie 2010 si ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ... sandu.53 sandu.53 Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii ... (vezi toată discuția)