avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Preavizul este considerat vechime in munca ?
contrcatul individual de munca este intrerupt dupa perioada de preaviz sau odata cu intrarea in preaviz?
care este procedura de depunere a actelor pt.indemnizatia de somaj ?
ce se intampla daca nu voi merga deloc in preaviz la serviciu ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: teisoara , utilizator 20:23, 10 Februarie 2010
Pe perioada preavizului va bucurati de toate drepturile ce decurg din contractul individual de munca.
Contractul inceteaza cu ziua imdiat urmatoare expirarii preavizului.
Pe perioada preavizului trebuie sa mergeti la servici - daca preavizul este pt concediere puteti merge doar 4 h / zi, daca este pt demisie sunteti obligat sa mergeti pe toata perioada de preaviz 8h/zi.
Dosarul de somaj cuprinde mai multe acte( carte de munca in original, adeverinta completata de catre angajator, adeverinta de la administratia financiara din care sa reiasa ca nu realizati venituri, adeverinta de la medic din care sa reiasa ca sunteti apt de munca, copii ale actelor de studii si de identitate) pe care la veti depune la AJOFM unde aveti domiciliul.
inteleg ca ati primit preaviz de concediere cu art 65 ...

in acest caz aveti dreptul la preaviz de 20zile lucratoare in care aveti dreptul sa mergeti la serviciu doar 4ore/zi si sa fiti platita integral. contractul de munca este activ si in perioada de preaviz cu toate drepturile si obligatiile ce va revin, acesta inceteaza doar la terminarea perioadei de preaviz.
daca nu va prezentati la serviciu veti fi trecuta absenta nemotivata si vi se poate desface cim disciplinar.

termenul de depunere al dosarului de somaj este de 30zile de cand va inceteaza cim (sfarsitul preavizului), si veti lua banii de indemnizatie din urma (de la data incetarii cim), sau daca depasiti acest termen veti primi banii de indemnizatie din ziua depunerii

atentie! in situatia dvs aveti dreptul sa primiti pe langa salariu si plata concediului de odihna neefectuat si cel putin un salariu compensatoriu:P
Cum se calculeaza nr.de salarii compensatorii de primit in urma concedierii si cand se face cerere pt.obtinerea acestora(vanzari-distributie-comert) ?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre intrarea in somaj hopeless1 hopeless1 buna ziua! ----1) la firma unde figurez ca angajata le-am spus ca incepand cu 31iulie sa ma dea in somaj. mi-au spus ca trebuie neaparat sa-mi dea preaviz ... (vezi toată discuția)
Rea vointa....... mariams70 mariams70 Buna ziua,in luna mai mi sa desfacut abuzib contractul de munca,am castigat dreptul de reintegrare in munca si dupa doua luni muncite am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Preaviz garvida garvida buna ziua!Aztazi am primit un comunicat de la locul de munca ca se inceteaza cim fiindca societatea a intrat in procedura de faliment!de asemenea ma ... (vezi toată discuția)