avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua sunt angajată de 1 an și 3 luni la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua sunt angajată de 1 an și 3 luni la Carrefour din ...

Bună ziua sunt angajată de 1 an și 3 luni la Carrefour din 12 octombrie 2023 am contract indeterminat din 1 iunie 2024 șefa noastră a luat supemecatul respectiv în franciză ne-a preluat cu contract indeterminat de la Carrefour la firmă dumneaiei se cheamă Comidcom acum din 10ianuarie 2025 sa închis definitiv suntem 15; angajați azi mă chemat să îmi semnez demisia știind că au locuri de munca ptr toți 15 angajați directorul general bea garantat la toți locuri de muncă dar eu avind concediu medical accident de muncă la locul de munca am avut 10 zile din spital dovedit tot are pică pe mine din acest motiv și mă obligă să îmi dau demisia ce să fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 30 Decembrie 2024
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere angajator? Marian199877 Marian199877 Angajatorul meu dorește să imi dau demisia (cred ca pentru a nu ma baga innsomaj) el a spus că încheiem parteneriatul si trebuie sa vin sa semnez demisia, ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! sunt angajată ca și gestionar la o firmă ... dana3329 dana3329 Bună dimineața! Sunt angajată ca și gestionar la o firmă ( Agroconcordia) care până pe data de 22 octombrie 2024 are contract de închiriere cu un ... (vezi toată discuția)
Prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de covid sunata ... braun braun prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de covid sunata de patron sa se intoarca la munca mai repede ,desi nu se terminase periaoda de izolare la ... (vezi toată discuția)