avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de covid sunata ...

prezint urmatoarea situatie: salariata bolnava de covid sunata de patron sa se intoarca la munca mai repede ,desi nu se terminase periaoda de izolare la dimiciliu,apoi,urmeaza o drama,sotul salariatei decedeaza de covid,i sa reproseaza de patroana ca a lipsit de las eriviu si pune anunt pe olx in vederea anhajarii pe alticineva.intre timp,salariata,se interneaz la cardiologie avind probleme si lipseste 4 zile.i se da concediu medical,dar este chemata la munca .pe linga lipsa de empatie fata de necazul unui om,poate un patron sa te oblige sa iti dai demisia? te poate da afara fara un motiv solid?se poate actiona pentru abuz in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 22 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz dalia27 dalia27 Buna ziua, mama mea are urmatoarea problema. Doreste sa demisioneze de la actualul loc de munca, a discutat cu patroana firmei la care lucreaza si dupa ce i-a ... (vezi toată discuția)
Angajata din somaj Melek.a Melek.a Buna ziua. Matusa mea de 49 de ani fost angajata din somaj acum 10 luni. Tocmai a fost anuntata ca firma se inchide si pusa sa isi dea demisia. E ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Liana-Gabriela Liana-Gabriela Ma poate obliga patronul sa îmi dau demisia cu art.79 (1) din codul muncii cu preaviz ,dacă eu doresc sa plec plec plin articolul 55 ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)