avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara . Ma aflu într-o situație cel puțin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara . Ma aflu într-o situație cel puțin stupidă . ...

Bună seara . Ma aflu într-o situație cel puțin stupidă . În noiembrie 2022 mi-a fost reținut permisul pe o perioada de 90 se zile pentru ca am condus cu 104km/h în localitate , am contestat procesul verbal și am pierdut procesul în 23 Mai 2023(publicarea hotărârii) , nu am făcut apel . Imediat după publicare hotărârii am tot încercat sa predau permisul la poliția rutiera dar m-am tot lovit (de 8 ori) de același răspuns " nu am primit hotărârea definitiva și irevocabilă, nu putem sa îți reținem permisul " tribunalul unde sa desfășurat procesul nu a reușit în decurs de 1 an și 6 luni sa-mi spună când va trimite hotărârea . Pe 30.08.2023 am luat o amenda de parcare de la politia locala , fiind in masina pe locul din dreapta .am semnat procesul verbal deoarece era situația deja iritanta cu domnii de la politia locala . (în aceasi zi fusesem la politie cu aceasi problema , predarea permisului) . În decembrie 2024 am fost contactat de biroul de investigații rutiere și mi sa adus la cunoștință ca sunt cercetat penal pentru ca am condus fără drept în perioada suspendarii (deoarece amenda de parcare sa suprapus cu perioada suspendarii ) . Am predat permisul ,mi sa dat o dovada fără drept de conducere iar acum dosarul meu se afla la procurori .. la ce ma pot aștepta? Nu mi sa luat nicio declarație, nu a contat prezenta martorului(persoana cu care eram și care parcase defapt în ziua în care luasem amenda și pe care o așteptăm la masina , staționat fiind) . Pot fi trimis în instanta ? Menționez ca sunt șofer profesionist (dețin categoriile A,B,C,CE) referitor la noile schimbări din codul penal , pot fi condamnat sau mi se poate anula permisul ? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Va recomand sa discutati cu un avocat daca veti nevoie de permis profesional. Va fi un drum lung fara permis, lung...
Martorul este relevant, nu stiu insa ce ati trimis la dosra, ce ati intreprins in acesta... ce ati cerut.
Ca sofer insa trebuie stiut ca noi ne ingrijim sa trimitem hotararea definitivata catre politie si in 30 de zile de la aceasta predam si carnetul. E interesul nostru sa legalizam hotarrea,a uneori renuntam la pel, alteori nu, depinde. Altfel, da, se poate intampla sa ne prinda cu carnbetul suspendat.
Era tare bine sa aveti macar o discutie cu un avocat in dosrul anterior, sa va fi indrumat cineva. Vorbiti acum cu unul, vedeti ce puteti face in acest dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat în românia perioada 150 de zile Magualex00 Magualex00 Buna seara,in data de 1.5.2013 am condus mașina în localitate cu viteza de 120 de km/h.am depus contestație iar astăzi data de 7.6.2017. am primit acasă o ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul in cazul acesta? AchimLorand AchimLorand Buna seara , am si eu o mica intrebare , la acre nu dau nici cum de capat , unii zic ca nu se anuleaza altii zic ca se anuleaza ma refer avocati , si nu stiu ... (vezi toată discuția)