avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va prezint o situatie putin complicata. O ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va prezint o situatie putin complicata. O sora de-a ...

Buna ziua! Va prezint o situatie putin complicata. O sora de-a mamei a decedat in urma cu 3 ani si de atunci e in dezbatere mostenirea de la ea,mai precis doua apartamente si cateva bunuri. Mama mea impreuna cu o alta sora si un frate sunt mostenitorii directi ai ei. Unul din apartamente este cumparat cu un imprumut la banca pe 14 ani de zile si se apropie de perioada finala a creditului,mai precis una din verisoarele care a preluat plata creditului apartamentului mai are de plata pana in 2027. Cel de-al doilea apartament este achitat deja de catre matusa decedata si este ipotecat pentru cel care e cumparat cu imprumut de la banca.Ambele apartamente sunt pe numele matusii decedata,doar ca intr-unul din ele sta o verisoara de-a mea care a preluat achitarea lui dupa decesul matusii.Pentru ca intre mama mea si ceilalti frati au fost neintelegeri si nu au cazut de comun acord, mostenirea nu a fost inca dezbatuta. Mama verisoarei a incercats a ne intimideze in repetate randuri ca sa ne determine sa renuntam la mostenire ca sa-i ramana ambele apartamente ei. Spera sa obtina acelasi lucru si cu celalalt frate. Marea problema care a aparut e faptul ca mama mea a fost diagnosticata cu o boala foarte grava si exista riscul sa decedeze mai repede de 2027 cand creditul apartamentului cu imprumut va fi stins. Intrebarea mea este urmatoarea. La ce ne putem astepta daca eu si fratele meu preluam statutuld e mostenitori in caz ca mama nu va mai fi? Exista riscul ca verisoara sa ne ceara banii pe care i-a platit pentru acel credit de 14 ani,primii 7 ani au fost achitati de matusa decedata. Cum sa procedam ca sa nu ajungem sa-i dam matusii si verisoarei niste bani pentru un imprumut care nu ne priveste(a fost o intelegere intre ele si matusa decedata). Putem renunta la aceasta mostenire?Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Momentan mama este in viata si este decizia ei.
Da,dar i s-a pus un diagnostic rezervat din cauza bolii grave pe care o are si din pacate,acum nu e foarte rationala,fiindca se recupereaza de pe urma unui atac cerebral.Eu si cu fratele meu am vrea sa terminam cumva si sa o eliberam de problema aceasta a mostenirii din cauza careia s-a si suparat mult timp.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu are o forma de protectie, tot decizia ei este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)