avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! O sora de-a mamei a murit in urma cu 4 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! O sora de-a mamei a murit in urma cu 4 ani si de atunci, ...

Buna ziua! O sora de-a mamei a murit in urma cu 4 ani si de atunci, bunurile reprezentand doua apartamente,din care unul era destinat verisoarei mele, iar celalalt apartinand acestei surori a mamei care murit, inca nu au fost impartite pentru ca matusa care e mama verisoarei mele vrea sa le obtina pe amandoua,bazandu-se pe faptul ca a avut o relatie mai apropiata cu matusa defuncta. Apartamentul matusii defuncte a fost ipotecat pentru creditul celuilalt apartament destinat verisoarei,dar ambele apartamente sunt pe numele matusii defuncte. Mama a acceptat partea ei de mostenire printr-o declaratie la notar, dar de atunci nu am mai auzit nimic de la matusa(mama verisoarei). A asteptat sa deschida mama proces ca sa platim noi cheltuieile de judecata. Intre timp,verisoara a preluat creditul pentru apartamentul care i-a fost destinat prin credit si pentru care a fost ipotecat celalalt apartament al matusii defuncte. Problema care a aparut e ca mama intre timp a decedat si practic,matusa a ramas singura mostenitoare. Din cate am inteles, fiind fiica mamei preiau tot ce a mostenit ea. Intrebarea este ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?Sa renunt sau sa continui sa accept mostenirea de la mama, care la randul ei o mostenea pe matusa defuncta.
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
marieanne22, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va prezint o situatie putin complicata. o sora de-a ... marieanne22 marieanne22 Buna ziua! Va prezint o situatie putin complicata. O sora de-a mamei a decedat in urma cu 3 ani si de atunci e in dezbatere mostenirea de la ea,mai precis doua ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)