avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună dimineața, sunt administrator la o asociație ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună dimineața, sunt administrator la o asociație de proprietari, ...

Bună dimineața,sunt administrator la o asociație de proprietari, in urmă cu câteva luni președintele a demisionat, de atunci nu reusesc să aleagă un nou președinte..
Aș accepta eu postul, pentru că este nevoie de președinte, dar domiciliul meu nu se află in locație. Întrebarea mea este, că dacă sediul social al asociației este la adresa mea de domiciliu, atunci e posibil să fiu și pe acest post?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:50, 3 Ianuarie 2025
Buna ziua

Conform legii 196./2018 (art. 56) președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.

Nu conteaza unde aveti domiciliul. Insa pentru a fi presedinte trebuie sa fiti membru al asociatiei, deci proprietar. Nu puteti fi presedinte daca nu sunteti proprietar.

De asemenea, functiile de administrator si presedinte nu pot fi indeplinite de aceeasi persoana, afara de cazul in care exista maxim 10 unitati de proprietate imobiliara in condominiu si daca adunarea generala decide in acest sens (art. 46 din legea 196/2018).

Prin urmare:
1. puteti candida la functia de presedinte daca sunteti proprietar si membru al asociatiei
2. daca exista maxim 10 unitati de proprietate imobiliare (de exemplu maxim 10 apartamente in bloc) atunci puteti fi si presedinte si administrator
3. daca sunt mai mult de 10 unitati in imobil, atunci ori sunteti presedinte, ori administrator.
4. nu conteaza unde aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)
Drept de a candida la o functie de conducere din cadrul asociatiei ... arkuser arkuser Drept de a candida la o functie de conducere din cadrul Asociatiei de Proprietari Legea 196/2018 stipuleaza la art. 27 faptul ca toţi proprietarii membri ... (vezi toată discuția)