avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE Dacă o persoana a deschis succesiunea în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE Dacă o persoana a deschis succesiunea în instanta ...

SUCCESIUNE
Dacă o persoana a deschis succesiunea în instanta pentru moștenire rămasă după parinti și a achitat taxa judiciara de timbru de 5000 lei , bunurile constând în 4 ha pământ....pământ ce va fi împărțit între 2 moștenitori, iar alții 2 declara ca renunta la pământul respectiv deoarece ei au o alta suprafață de pământ de împărțit, ce nu face obiectul acestei succesiuni....iar persoana solicita ca și cei 2 care au renunțat sa achite o parte din taxa judiciara de timbru, e corect? Taxa judiciara de timbru nu reprezinta un anumit procent % din valoarea bunurilor pentru care a fost deschisa succesiunea în ds respectiv?
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
MNI, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - se poate doar pentru unul din bunuri? carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: se vrea dezbaterea unei succesiuni, in urma careia un bun (casa) ramane unuia din mostenitori , celalalt bun (pamantul = 6.5 ha) se ... (vezi toată discuția)
Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri carmenbucur carmenbucur Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)