avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Tatal are dreptul la 10 zile concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Tatal are dreptul la 10 zile concediu de odihna dupa ...

Buna ziua! Tatal are dreptul la 10 zile concediu de odihna dupa nasterea copilului?
Cel mai recent răspuns: DENYYY , utilizator 13:14, 3 Ianuarie 2025
Nu .. are dreptul la concediu paternal.

Tatăl copilului nou-născut care are calitatea de lucrător are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare, acesta având de asemenea dreptul de a cumula concediul paternal plătit cu dreptul la învoire plătită, permisie sau zile de concediu, după caz, pentru nașterea unui copil.

În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obținut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal se majorează cu 5 zile lucrătoare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! la nașterea unui copil la cate zile am dreptul libere ... ionutzu454 ionutzu454 Buna ziua! La nașterea unui copil la cate zile am dreptul libere de la muncă 5 zile sau 10? Și dacă am absolvit și cursul de puericultura mi se mai adauga ... (vezi toată discuția)
Concediu tata dupa nasterea copilului GabriellaS GabriellaS Buna ziua, La cate zile de concediu are dreptul tatal, dupa nasterea copilului? Are acest drept si daca firma nu are un Contract Colectiv de Munca? Cererea ... (vezi toată discuția)
Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)