avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de încredere/înșelăciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de încredere/înșelăciune?

Bună ziua , am și eu o problemă și as avea nevoie de un sfat avizat!
În urma cu dlcateva luni în timp ce cautam în online o firma care realizează confecții metalice am fost abordat de un individ care s-a oferit sa colaborăm pentru realizarea unor piese de.mobilier metalic! Inițial am căzut de acord la prețul unui obiect, i-am plătit avansul, și i-am mai cerut niște cotații pentru alte piese...
Deși cu întârzieri piesa de mobilier a fost livrata și am achitat și restul sumei după livrare! Cum inițial primisem o cotație mare pentru un pat nu am continuat colaborarea, ulterior acesta m-a contactat și mi-a oferit un discount de 30% la pat cu condiția sa plătesc un avans de minim 4.000 lei! Și mi-a oferit ca termen o lună de zile, după ce mi-a dat contul și am virat avansul nu am mai primit nici o factura, iar acesta mi-a spus că pentru a putea sa facă reducerea de 30% nu a mai calculat TVS-ul și astfel nu îmi mai poate oferi factura! Ulterior uitandu-ma la contul în care am făcut plata am observat ca acesta mi-a oferit un cont personal și nu de firmă! De o lună de zile m-a tot amânat ca intr-un final sa nu mai răspundă deloc la mesaje sau telefon!
Ce as putea face în acest caz și ce șanse am sa mai recuperez banii? Când am trimis plata am menționat în detalii ca reprezintă avansul pentru confecționare pat metalic, și am toate conversațiile cu acesta pe whatup...nu știu în ce măsură ma ajută, pot face plângere la politie? Dacă da sub ce aspect?
Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 17:14, 3 Ianuarie 2025
Puteți face plângere la politie ( parchet) pentru înșelăciune.
Vedeți că în baza contului unde ați virat banii banca are toate informațiile despre persoană ( CNP ,domiciliul etc)
Banca poate furniza politiei toate informațiile de care are nevoie.
Am numele dansului din extrasul bancar, cât și site-ul de prezentare și conturile de social media! Este ușor de identificat dar nu știam dacă se încadrează la faptă penală sa pot face plângere la poliție

SunnyXxxX a scris:

Puteți face plângere la politie ( parchet) pentru înșelăciune.
Vedeți că în baza contului unde ați virat banii banca are toate informațiile despre persoană ( CNP ,domiciliul etc)
Banca poate furniza politiei toate informațiile de care are nevoie.

ESTE O FAPTĂ PENALĂ-100% -"FURT"

Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala sau doar înșelăciune? Jwjwj Jwjwj Bună ziua În data de 04/ decembrie 2024 în urma unei discuții cu reprezentatul unei firme de confecții metalice am stabilit la efectuarea unui proiect, ... (vezi toată discuția)
Fals sub inscrisuri oficiale si delapidare cristi4102 cristi4102 Buna ziua! Am formulata o plangere penala impotriva mea, de anul trecut din primavara. Am colaborat cu o firma ce se ocupa de publicitate, am intocmit niste ... (vezi toată discuția)
Factura discount PUFACONT PUFACONT am o factura de discount total de plata este -1.035,35 valoare le i - 834,95 tva - 200,39 cum o contabilizez? este ... (vezi toată discuția)