avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuzare
Discuție deschisă în Executare silită

recuzare

In cazul in care s-a depus actiune de recuzare impotriva unui executor judecatoresc ,dovada stampila judecatoriei , care inca nu este pe rol , acesta poate intreprinde executarea sau este "suspendat" in cauza pana la solutionarea definitiva a recuzarii ? In cazul in care executarea totusi a avut loc , aceasta este valabila sau este nula , cu posibilitate de a solicita intoarcerea executarii de catre partea care a depus cererea de recuzare ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 11:59, 11 Februarie 2010
Nu, executarea silita inceputa nu se poate suspenda in baza unei cereri de recuzare.
Atunci in acest caz ce se intampla?
In aceasta situatie executarea silita continua.
Functie de motivele de recuzare (si de cat de bine au fost formulate motivele de recuzare), instanta poate hotari daca actele efectuate de executorul judecatoresc recuzat vor fi pastrate.
Puteti solicita prin cererea de recuzare, ca instanta in momentul in care va incuviinta prin Incheiere recuzarea executorului, sa analizeze si legalitatea actelor si indepartarea lor din dosarul de executare. Consider ca anularea actelor de executare silita se poate cere doar in cadrul CE.

De ce doar cerere de recuzare? S-a promovat cumva si o CE?

Care e speta concreta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare executor holiday holiday Dupa inregistrarea cererii de recuzare a executorului si instiintarea acestuia, mai poate face noi acte de executare, sau se amana executarea pana la ... (vezi toată discuția)
Recuzare executor lucinda2010 lucinda2010 s-a cerut recuzarea ex.jud. precum si exceptia de neconstitutionalitate iar dosarul a plecat la curtea constitutionala. Pana se judeca la curtea ... (vezi toată discuția)
Exceptie sau cerere de constatarea nulitatii ? ContSters40598 ContSters40598 Intro contestatie la executare formulata de mine in calitate de debitor, avand ca obiect constatarea intervenirii perimarii executarii silite, la termenul ... (vezi toată discuția)