avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuzare executor
Discuție deschisă în Executare silită

recuzare executor

Dupa inregistrarea cererii de recuzare a executorului si instiintarea acestuia, mai poate face noi acte de executare, sau se amana executarea pana la solutionarea cererii de recuzare?
Daca executorul continua executarea ce pot face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: holiday , utilizator 22:34, 30 Iulie 2009
Nu cunosc temeiul legal prin care sa se poata recuza un executor, d-voastra. il stiti?
Temeiul legal pentru recuzarea unui executor judecatoresc este art.10 din Legea nr.188/2000 privind executorii judecatoresti . In acest caz nu mai poate continua executarea , iar instanta hotareste cu privire la faptul , care dintre actele efectuate pana atunci vor fi pastrate si care anulate .
Pana la solutionarea cererii de recuzare, executarea silita nu este suspendata, executorul judecatoresc putand intocmi acte de executare.
Daca totusi acesta continua executarea silita printrun nou act de executare, ai solutia contestatiei la executare si cererii de suspendare provizorie a executarii silite pana la judecarea suspendarii din CE..invocand tocmai aceasta cerere de recuzare..si aratand reaua-credinta a executorului in dosarul executional care il are.
Ii poti pune in vedere executorului printro adresa, ca ai introdus cererea de recuzare, ca ii vei mai face plangeri peste tot: la Corpul de contrul al MJ, la camera..peste tot....si..se potoleste! Sau..asa ar trebui..daca e baiat destept!
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
:sorry::sorry:Multumesc pt raspuns. Asa am facut, dar nu s-a oprit. Dupa recuzare si inregistrarea comunicarii cererii de recuzare la BEJ a infiintat alte 2 popriri pe toate conturile pt chelt suplimentare, cicaB-)!!!
Am facut CE si am invocat faptul ca, dc am considera ca executarea poate continua dupa recuzare, practic dispoz art.10 din lg 188 nu produc niciun efect; ori cf pp de drept binecunoscut, lg tb interpretata in sensul in care produce efecte!!!
Dc nu exista preved speciale in materie, inseamna ca cererea de recuzare a executorilor se solution dupa aceeasi procedura ca si cea de recuz a judecat., etc. Mai mult, lg 188 prevede ca, se complet cu dispoz cpc. Ori, cf. cpc - art31, in cursul judecarii cererii de recuzare nu se face niciun act de procedura. Prin urmare, actele de executare ult recuzarii, pana la solution cererii de recuzare, sunt nule!!
In acest mom, insa, sumele sunt indisponibilizate, si se asteapta cele 15 zile, pt a fi virate catre executorul recuzat. Dc se implin termenul inainte de solution recuzarii, banii pleaca, executarea se incheie, iar cererea de recuzare urmeaza a fi respinsa ca ramasa fara obiect (recuzarea are sens pana la incheierea executarii!!#-o Asadar, in cazul executorilor incapatanati care desi recuzati, nu se opresc, recuzare nu produce efecte!!!X-( In cazul meu, creditoarea are sediul in strainatate, prin urmare procedura de citare pt CE / Ordon Pres. va dura ... O sa incerc sa obtin incuv de a cita prin DHL pe chelt mea (dureaza 48 ore)...
Un alt subiect interesant despre care as vrea sa stiu pararea dvs este referitor la chelt de executare care nu sunt determinate (ca si cuantum) prin incheierea de incuviintare!, avand in vedere dispoz art.373 ind 1 (4) si urm., precum si sit din 371 ind 7, precum si dispoz cf carora pot face ob execut numai creantele certe, lichide si exigibile. Prin urm, incheierea prin care se incuv generic "chelt de executare" tb anulata cu priv sume stabilite ulterior, prin proc vb ulterioare / sau care nu erau efectuate (nu exista dovezi) la mom incuviintarii executarii!!B-)
Astept opinii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare holiday holiday Poate fi pus in executare procesul verbal emis de executor cu privire la cheltuielile de executare in lipsa incuviintarii date de instanta de executare, cf OUG ... (vezi toată discuția)
Recuzare handsu handsu In cazul in care s-a depus actiune de recuzare impotriva unui executor judecatoresc ,dovada stampila judecatoriei , care inca nu este pe rol , acesta poate ... (vezi toată discuția)
Exceptie sau cerere de constatarea nulitatii ? ContSters40598 ContSters40598 Intro contestatie la executare formulata de mine in calitate de debitor, avand ca obiect constatarea intervenirii perimarii executarii silite, la termenul ... (vezi toată discuția)