avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprelungire contract de inchiriere ANAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprelungire contract de inchiriere ANAF

Buna ziua. Daca contractul de inchiriere inregistrat la ANAF a exiprat si nu exista un alt contract cu acelasi sau alt chirias (nu se prelungeste, nu mai inchiriez), mai este nevoie sa depun ceva la ANAF (exemplu modificare sau incheiere contract in C168)? Ma va impozita ANAF daca nu depun documente doveditoare ca nu mai am chirias? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boggggg , utilizator 20:50, 5 Ianuarie 2025
ANAF zice:
"Modificarea sau încetarea contractului de locațiune poate fi înregistrată de locator la organul fiscal, prin depunerea
Cererii de înregistrare a contractelor de locațiune, având bifată în formular căsuța "Modificare" sau "Încetare", după caz, însoțită de documentele justificative."
Multumesc pentru raspuns. Am depus formularul in care era bifat casuta "incetare" si la motive am trecut faptul ca perioada contractuala s-a terminat si nu am prelungit. Nu am atasat decat contractul de chirie initial, care expirase. Sper sa fie ok asa, devreme ce nu stiu ce alta dovada le-ar mai trebui pentru incetarea contractului. Tehnic e necontinuarea sau expirarea contractului.

adriandimitriu a scris:

ANAF zice:
"Modificarea sau încetarea contractului de locațiune poate fi înregistrată de locator la organul fiscal, prin depunerea
Cererii de înregistrare a contractelor de locațiune, având bifată în formular căsuța "Modificare" sau "Încetare", după caz, însoțită de documentele justificative."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract spatiu comercial Tessy Tessy Buna ziua, La finalul anului 2014 expira contractul de inchiriere spatiu si am facut deja o solicitare pentru prelungirea acestuia. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere expirat si neinregistrat la anaf si evacuarea simone_demouvoir simone_demouvoir Buna seara, Apelez la bunavointa dumneavoastra legat de o problema traditionala chirias-proprietar. Locuiesc cu chirie intr-o garsoniera. Contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Florian59 Florian59 buna ziua , am o intrebare , locuiesc in Bucuresti(domiciliul stabil) si am o casa in Braila(casa parinteasca) pe care vreau s-o inchiriez ,...unde se face ... (vezi toată discuția)