avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum am devenit pârât fără voie :(
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum am devenit pârât fără voie :(

Bună seara,
am achiziționat un apartament situat la parter, cu balcon construit cu autorizatie de construire de catre fostul proprietar în anul 1996 dar la care nu s-a întocmit PV de recepție . Acum încerc să întru în legalitate cu balconul, am notat în cartea funciara în favoarea primariei suprafața de teren pe care este edificat balconul, am depus cerere pentru încheierea unui contract de superficie, s-a aprobat prin HCL cererea dar aceasta a fost contestată de către prefect în instanță. Acum este în desfășurare un proces prin care se cere anularea acestei HCL, juristul primariei a depus întâmpinare, iar la primul termen instanta a dispus disjungerea cele trei HCL care formau dosarul de judecata în alte doua noi dosare și introducerea în cauză a solicitantilor cererilor de superficie.
Acum am calitatea de pârât, iar Consiliul local nu mai apare în dosarul de pe portal, cele două noi dosare create din acest dosar la pârât apare Consiliul local și nu apar beneficiarii de drept ai cererilor. Am mai studiat puțin problema cu contractele de superficie atacate și am descoperit ca au fost contestate și cele încheiate cu o lună înaintea dosarului meu dar acolo nu s-a făcut disjungerea în dosar și beneficiarii cererilor au calitate de intervenient.
Ce pot să fac în continuare?
Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cristian196913 , utilizator 15:22, 5 Ianuarie 2025
Calitatea de parat in ce dosar ? Ce obiect are acest dosar?
Dosar nr 3983/95/2024 Tribunalul Gorj
Materia: Contencios administrativ și fiscal
Obiectul dosarului : acțiune prefect - tutela administrativă

Cornel Vasile a scris:

Calitatea de parat in ce dosar ? Ce obiect are acest dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce semnifica : administrarea probatoriului - in conditiile in care pana la acest stadiu am depus la instanta toate probele si actele necesare ? trebuie sa le depun inca odata ? cornaca cornaca Intr-un dosar civil pe rol la judecatorie avand ca obiect : Fond funciar constatare nulitate absolută parţială titlu de proprietate , instanta la ultimul ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ContSters277278 ContSters277278 Buna ziua, Problema pe care vreau sa v-o expun este urmatoarea: - In anul 2009 mi s-a eliberat un titlu de proprietate pe un teren intravilan aflat in ... (vezi toată discuția)
Hotarare adoptata de consiliul local declarata nelegala de catre instanta de contencios MANTA FLORIN CATALIN MANTA FLORIN CATALIN Hotararea de consiliul local de adoptare a ROF a aparatului de specialitate a aparatului de specialitate a primarului a primit aviz de nelegalitate de la ... (vezi toată discuția)