avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cunosc 2 băieți care au făcut o glumă proasta în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cunosc 2 băieți care au făcut o glumă proasta în Germania ...

Cunosc 2 băieți care au făcut o glumă proasta în Germania și au încercat să scoată o folie de telefon dintru magazin din mall pentru un pariu ca urmare au primit o amendă de 2.700€ ce pot păți dacă nu se mai întorc în Germania să achite amenda?
Cel mai recent răspuns: mattilat , utilizator 10:32, 10 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercăm să deducem informațiile lipse, să reconstituim situația neplăcută.
La prima vedere, sumele de câte 2.700 EUR mi se par destul de măricele pentru o glumă proastă și o folie de telefon. Poate folia era încă pe telefon, nu știm, dar suma este destul de mare, încât să putem afirma cu siguranță: situația este destul de serioasă și destul de gravă.
Este aproape sigur, că din cei 2 participanți, fiecare a primit câte o amendă de 2.700 EUR și nu vorbim de aceeași amendă duplicată, vorbim de 2 amenzi separate, acordate pentru aceeași "infracțiune" dar nominal pentru persoane diferite.
Suma fiind destul de mare, cu siguranță va ajunge și în România, mai devreme sau mai târziu o somație de plată, în cazul în care nu se va achita amenda. Deci, da, veți avea probleme și în România.
Ne-ar ajuta dacă ați preciza, cine a aplicat amenda: poliția sau agenția de securitate de la Mall?
Eu personal, aș aștepta să-mi ajungă amenda acasă în România, urmând să-l achit, dar măcar până atunci aveți un răgaz să strângeți banii. Fără să vă constrâng, mi se pare destul de mare amenda și gravitatea situației, încât să vă confirm: nu vor scăpa până nu se va recupera prejudiciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier Crisscristina Crisscristina Bună ziua.o prietenă a fost prinsa furând din magazin de haine în Germania o lenjerie intima și o pereche de șosete...în afara de amendă va avea și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,anul trecut (2023)in august am fost prinsa in germania ... Maria calin Maria calin Buna ziua,anul trecut (2023)in august am fost prinsa in germana in müller mai exact ca am furat creme si cateva machiaje,ma luat politia ma controlat si mi-a ... (vezi toată discuția)
Arest in germania ! urgent va rog. Jointt Jointt Buna seara ! ... Am si eu o mare problema. O ruda de-a mea ,a fost arestata in Germania ( Munchen ) ,acum 5 zile,datorita unui lucur minor,si anume furtul ... (vezi toată discuția)