Cunosc 2 băieți care au făcut o glumă proasta în Germania și au încercat să scoată o folie de telefon dintru magazin din mall pentru un pariu ca urmare au primit o amendă de 2.700€ ce pot păți dacă nu se mai întorc în Germania să achite amenda?
mattilat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Încercăm să deducem informațiile lipse, să reconstituim situația neplăcută.
La prima vedere, sumele de câte 2.700 EUR mi se par destul de măricele pentru o glumă proastă și o folie de telefon. Poate folia era încă pe telefon, nu știm, dar suma este destul de mare, încât să putem afirma cu siguranță: situația este destul de serioasă și destul de gravă.
Este aproape sigur, că din cei 2 participanți, fiecare a primit câte o amendă de 2.700 EUR și nu vorbim de aceeași amendă duplicată, vorbim de 2 amenzi separate, acordate pentru aceeași "infracțiune" dar nominal pentru persoane diferite.
Suma fiind destul de mare, cu siguranță va ajunge și în România, mai devreme sau mai târziu o somație de plată, în cazul în care nu se va achita amenda. Deci, da, veți avea probleme și în România.
Ne-ar ajuta dacă ați preciza, cine a aplicat amenda: poliția sau agenția de securitate de la Mall?
Eu personal, aș aștepta să-mi ajungă amenda acasă în România, urmând să-l achit, dar măcar până atunci aveți un răgaz să strângeți banii. Fără să vă constrâng, mi se pare destul de mare amenda și gravitatea situației, încât să vă confirm: nu vor scăpa până nu se va recupera prejudiciul.
Cazier
Crisscristina
Bună ziua.o prietenă a fost prinsa furând din magazin de haine în Germania o lenjerie intima și o pereche de șosete...în afara de amendă va avea și ... (vezi toată discuția)