avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unei persoane cu tulburări psihice , ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unei persoane cu tulburări psihice , momentan internat ...

In cazul unei persoane cu tulburări psihice , momentan internat la psihiatrie dar care v a fi externat curând ca de obicei, ce se poate face legal împotriva lui , în sensul luării unei măsuri de siguranță? in conditiile in care nu are familie/ rude care să fie interesate ? Autoritatea locală poate sesiza parchetul de pe lângă judecătorie pt. a fi obligat la tratament obligatoriu sau pt. a fi internat intr un centru? Punerea lui sub interdicție necesită identificarea unui curator si sau tutore care este greu sau imposibil de numit.
Cel mai recent răspuns: olteandenisa , utilizator 16:45, 8 Ianuarie 2025
Depinde ce varsta are, cat de avansata e boala si care e diagnosticul.
Conteaza mult daca se poate auto-ingriji singur, daca se descurca sa-si faca cumparaturi, daca are o sursa de venit......

Daca se poate intretine sigur, instanta nu-l va pune sub tutela speciala, decat daca nu mai are discernamant.
Pentru discernamant trebuie supus unei expertize medico-legale la IML.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Dumneavoastră care întrebați, cine sunteți`?
Oricine din vecini, cunoștințe, prieteni....., poate sesiza instituția DGASPC - adulți cu dizabilități.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Multumesc !

Dapix a scris:

Oricine din vecini, cunoștințe, prieteni....., poate sesiza instituția DGASPC - adulți cu dizabilități.

Multumesc !

Dapix a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Parinti cu tulburari psihice, revocare donatie marin75 marin75 In urma cu circa 5 ani am primit de la parintii mei prin donatie un imobil si 2 hectare de pamint arabil. Acum, starea lor psihica este degradata foarte mult, ... (vezi toată discuția)