avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ..Dreptul de trecere este imprescriptibil - el se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

..Dreptul de trecere este imprescriptibil - el se stinge în ...

..Dreptul de trecere este imprescriptibil - el se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică ( art. 617 alin.3), //Daca pe teren exista servitute de trecere fixat de instanta definitiv ,un drumeag de trecere pentru X, iar un alt nou proprietar Z ,formuleaza in instanta actiune cu drept de trecere ,eu pot opune precriptia <iNTREB.

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere liamic43 liamic43 Care ar fi temeiul de drept al proprietarului unui fond [u]aservit[/u] să solicite constituirea(obligarea ) unui drept de servitute sau stabilire limite ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea să ne mute servitutea de trecere într-o parcare rezidențială. are dreptul să facă asta? Aida2016 Aida2016 Vecinul prin curtea caruia am servitute de trecere,si pe care nu o respecta,ne ameninta ca in momentul in care in spatele curtii mele se va deschide o parcare ... (vezi toată discuția)
Servitute trecere Aida2016 Aida2016 Are voie proprietarul fondului aservit sa imi ingusteze servitutea de trecere stabilita prin conventie? Poate el sa hotarasca ,stingerea servitutii cu de la ... (vezi toată discuția)