avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de lauzie fat mort
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de lauzie fat mort

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu acordarea de concediu medical de lauzie.Am nascut la 31 de saptamani de sarcina un fat mort, nu am apucat sa intru in concediu prenatal, pot beneficia de concediu de lauzie avand in vedere ca am nascut fat mort si nu am apucat sa intru in concediu prenatal?Medicul de familie zice ca nu. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
Cklaudia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:20, 8 Ianuarie 2025
Bună dimineața,

Colegii mei au răspuns la o întrebare similară aici:

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Aveți și baza legală pentru medicul de familie.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Multumesc, doar ca eu am nascut copilul mort(a murit intrauterin), deci nu am certificat de nastere.Este aceeasi situatie ca arunci cand se naste si moare dupa?
Da. Este și în topic baza legală:
OUG 158/2005
Articolul 24
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naștere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naștere.
(...)
(4) În situația copilului născut mort sau în situația în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.
[ link extern ]

Condoleanțe!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc frumos! Mi-ati fost de mare ajutor!
Cu plăcere. Vă doresc un 2025 fără niciun fel de durere, numai cu bucurii :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de sarcina si lauzie LEDO LEDO Daca am nascut un copil mort la cate zile de concediu de lauzie am dreptul? Angajatorul spune ca 126, medicul de familie are parerea ca am 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Termen concediu prenatal moni89 moni89 Buna ziua, sunt insarcinata in 3 luni, in cazul in care sarcina decurge normal si nu trebuie sa intru in concediu medical \\"fortat\\", as dori sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
Care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda in cazul copilului nascut mort DanutzzaR DanutzzaR Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la ... (vezi toată discuția)