avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate vanzare partiala teren mostenit cu casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate vanzare partiala teren mostenit cu casa construita ...

Sotiei mele i-a murit tatal si ar fi mostenit cota parte dintr-un teren intravilan detinut de mama si tatal ei. Desi nu am vazut nici un act, banuiesc ca cota parte de 50% a imobilului apartinand tatalui ei ar fi fost mostenita de sotia mea, sora ei si mama ei. Terenul avea o constructie pe el la momentul mortii, care figura si in acte, din ce am inteles.

Ulterior, mama ei, impreuna cu cel de al doilea sot, au facut o extindere a acelei constructii pentru a isi face o casa in care sa locuiasca amandoi. Aceasta lucrare ar fi fost efectuata legal si ar fi fost receptionata ulterior casatoriei noastre. Totul s-a efectuat pe cheltuiala celor doi, dar nu am cunostinta despre ce documente au fost emise si in numele cui.

Soacra si-ar dori sa vanda o parte din acel teren si pretinde ca nu poate efectua vanzarea pana nu fac eu o declaratie notariala prin care renunt la orice pretentie asupra acelei proprietati. Din ce stiu, eu ca sot nu am nici un drept asupra proprietatilor mostenite, dar nu imi este clar statutul juridic de proprietate al constructiei de pe teren.

De principiu, nu ma intereseaza absolut deloc acele proprietati si n-am nici o problema cu dorinta socrilor de a vinde parte din ele. Problema mea este ca mi se pare dubioasa necesitatea vreunui acord din partea mea ca ei sa vanda ceva asupra caruia eu nu cunost sa am vreun drept sau raspundere.

M-ar putea lamuri cineva daca chiar ar fi necesar un astfel de document/declaratie din partea mea?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
vladutnea, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:59, 8 Ianuarie 2025
Probabil ca soacra doreste acest document pentru a se asigura ca nu veti avea pretentii. Cand??? Daca soacra vrea musai acest lucru, sa angajeze un avocat care sa va explice. A prins o vorba din vant....
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti niciun drept, nu are nevoie de semnatura dvs.
Exista aceasta varianta, daca sotia dvs cumpara pe timpul casatoriei acel teren de la mama sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre dobandirea dreptului de proprietate ContSters193635 ContSters193635 Buna seara, Proprietatea socrilor mei, dintre care numai soacra este in viata, compusa din teren si casa, este detinuta in baza unui certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)
Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)