avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bună ziua!!sunt singurul angajat la SRL îl pe care ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bună ziua!!sunt singurul angajat la SRL îl pe care îl dețin ...

Bună ziua!!sunt singurul angajat la SRL îl pe care îl dețin și automat în fiecare lună plătesc dările inclusiv CAS ul iar după ce plătesc impozitul pe dividende,trebuie sa mai plătesc alți 7200 lei sănătatea..Deci ,eu Idriceanu (administrator) plătesc în contul lui Idriceanu (angajat) CAS ul după care tot eu Idriceanu (angajat) să plătesc înca o dată sănătatea de 7200 pe an..e normal??
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:17, 9 Ianuarie 2025
Detalii
[ link extern ] /
Ce alte detalii ar mai trebui ,că nu știu??
Buna ziua

Da, e normal. Pentru veniturile din dividende, conform codului fiscal se platesc impozit si CASS (art 170 CF)

Faceti diferenta dintre SRL si persoana fizica. Pentru SRL se platesc o serie de taxe, pentru persoane fizice alte taxe. Dvs platiti CASS in calitate de persoana fizica: CASS pentru veniturile din salariu si apoi CASS pentru veniturile din dividende.

Puteti sa nu distribuiti dividende si sa reinvestiti profitul in SRL. Asa scapati de plata CASS.
Sigur nu înțeleg eu și de aia și întreb..De câțiva ani CASS ul este de datoria și în contul angajatului doar că îl plătește angajatorul,nu??in cazul meu eu sunt angajatul.Nu cumva e dubla impozitare?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Da, e normal. Pentru veniturile din dividende, conform codului fiscal se platesc impozit si CASS (art 170 CF)

Faceti diferenta dintre SRL si persoana fizica. Pentru SRL se platesc o serie de taxe, pentru persoane fizice alte taxe. Dvs platiti CASS in calitate de persoana fizica: CASS pentru veniturile din salariu si apoi CASS pentru veniturile din dividende.

Puteti sa nu distribuiti dividende si sa reinvestiti profitul in SRL. Asa scapati de plata CASS.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
Idriceanu laurentiu, utilizator
Buna ziua

Nu este dubla impozitare pentru ca nu sunteti impozitat de doua ori pentru aceeasi suma de bani.

CASS se plateste pentru veniturile din mai multe surse, nu numai din salarii.

In primul caz, angajat al unui SRL, contributia la CASS o retine si vireaza angajatorul.
In al doilea caz, venituri din dividende, contributia la CASS o declarati si virati personal (declaratia unica).

Nu are nici o relevanta faptul ca in primul caz angajatorul este SRL-ul al carui asociat unic sunteti si nici nu constituie asta dubla impozitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Cass dividende ElenaRosoi777 ElenaRosoi777 Un SRL inregistreaza la finele anului 2018 un profit de 25.000, pe care il distribuie in 2019 Administratorului unic, sub forma de dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)
Cass pe dividende rbtm rbtm In decembrie 2017 am incasat dividende. Tot timpul, am fost angajata, cu carte de munca. Prin urmare, nu am platit CASS pentru dividende. Acum am primit o ... (vezi toată discuția)