avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt proprietar al unui apartament si de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt proprietar al unui apartament si de multi ani, ...

Buna ziua,
Sunt proprietar al unui apartament si de multi ani, estimez vreo 5 daca nu mai multi, nu s-a organizat nicio adunare generala. Am intrebat de nenumarate ori atat administratorul cat si presedintele si mi se dau mereu raspunsuri evazive. Ca nu pot fi notificati toti proprietarii, ca au inchiriat apartamentele si nu sunt de gasit si nu e baza legala pentru adunare.
Ce pot face? Sunt multe lucruri de discutat si nu se poate face nimic fara acest AG. Care este calea de urmat? Am scris la primarie la departamentul care se ocupa de asociatii si mi-au raspuns la fel de evaziv ca trebuie sa organizam AG.

Multumesc frumos pentru ajutor.
Claudia
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:36, 8 Ianuarie 2025
Buna ziua

Legea 196/2018 (art 47) spune ca trebuie organizata cel putin o adunare generala a proprietarilor in fiecare an, in primul trimestru al anului, responsabilitatea fiind a presedintelui si membrilor comitetului executiv.

De asemenea, conform aceleiasi legi, presedintele are obligatia de a va raspunde in scris in termen de 10 zile la orice solicitare.

Tot conform 196/2018, neconvocare adunarii generale se sanctioneaza cu amenda (200-1000 lei)

Adunarea generala poate fi convocata si la initiativa unui numar de cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari. Daca presedintele nu vrea sa faca asta dar cel putin 20% dintre membri vor se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat de curand un teren cu deschidere de 15 ... CosminS. CosminS. Buna ziua! Am cumparat de curand un teren cu deschidere de 15 m la un drum de exploatare agricol. (terenul provine din dezmembrarea unui lot mai mare care avea ... (vezi toată discuția)
Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)
Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)