avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Vreau să plec cu minorul din țară ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Vreau să plec cu minorul din țară (acesta are ...

Bună ziua! Vreau să plec cu minorul din țară (acesta are 5 ani)... eu și tatăl acestuia nu mai suntem împreună(menționez ca nu am fost castoriti), dar copilul este pe numele sau... cum pot proceda pentru a scoate copilul dim țară dacă tatăl nu îmi da acordul?
Buna ziua

Va trebui sa obtineti in instanta o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui.
Contactati un avocat.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata în vederea obținerii unei hotărâri judecătorești prin care sa se suplinească acordul tatalui pentru ieșirea din tara.
Procedura este relativ rapida, putând sa obțineți hotărârea pentru a ieși din tara intr-un interval de maxim 3 saptamani.
Tatal o sa fie obligat sa va despăgubească și cu cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.
Ulterior, aceasta hotărârea va poate fi de folos în viitor, dacă o sa vreți sa încercați sa obțineți exercitarea autorității parintesti exclusive asupra copilului.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers.
Depinde mult si de relatia copilului cu tatal, dar si de scopul in care va doriti sa iesiti din tara.
Statul civil nu este relevant, copiii din caasatorie au aaceleasi drepturi cu cei din afara casataoriei.
Este important daca aveti si stabilita locuintaa minorului la unul dintre parinti, daca mai locuiti impreuna sau nu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei asupra minorului bună eu sunt cetățean roman cu rezidenta in elveția .anul ... Daria911 Daria911 Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla ... (vezi toată discuția)
Pașaport minor de 14 ani. bună ziua! vin cu o întrebare... ... Gabigeo Gabigeo Pașaport minor de 14 ani. Bună ziua! Vin cu o întrebare... Vreau sa trimit fata, minora de 14 ani în Marea Britanie la sora mea, pentru 2 saptamani. Sun ... (vezi toată discuția)
Vacanta in strainatate cu familia noua Warrior79 Warrior79 Buna ziua! Am un copil de 12 ani din casnicia anterioara. Relatiile copilului cu tatal biologic sunt tensionate, refuza vehement sa i permita vacante in ... (vezi toată discuția)