avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu copilul in Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu copilul in Canada

As dori sa stiu daca pot iesi cu copilul minor din tara fara acorul expres al tatalui.
Vreau sa merg in Canada, in vizita, o luna. Minorul are 3 ani, mi-a fost incredintat, iar tatal are drept de luare la domiciliu la 2 sapt. Mentionez ca nu a mai venit sa il ia de un an, de cand s-a terminat procesul. De asemenea pensia alimentara o plateste cand si cand, avand chiar si o plangere la politie in acest sens, pe care ulterior am retras-o. Nu suna copilul niciodata, nu se intereseaza de el, a dat doar un sms de ziua lui si de Craciun. Prin urmare nu cred ca o sa vina sa-l ia exact in acea luna. Intrebarea este....mai am nevoie de acordul lui? Daca eu obtin viza pentru mine, trebuie sa obtin si pentru copil? Am sanse sa obtin viza?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:31, 11 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Banuiam ca este asa intrucat sora mea este in aceeasi situatie si a iesit de "n" ori cu copilul din tara. Insa ma intereseaza daca pentru Canada e un caz mai aparte, fiind nevoie si de viza.
~ Conținut șters la cerere ~
in ceea ce priveste tarile membre ale UE , parintele caruia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca definitiva si irev. , poate calatori cu minrul in baza hotararii respective.
pt. celelalte state care nu sunt membre ale UE este nevoie de acordul parintlui in scris.
roxanel a scris:

in ceea ce priveste tarile membre ale UE , parintele caruia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca definitiva si irev. , poate calatori cu minrul in baza hotararii respective.
pt. celelalte state care nu sunt membre ale UE este nevoie de acordul parintlui in scris.

De aici inteleg ca voi avea nevoie de acordul expres al tatalui....pe care nu mi-l va da niciodata, din razbunare. Exista alta cale?

Alte discuții în legătură

De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala tata pt vacanta copil in canada ramonel80 ramonel80 Buna ziua! Am un copil de 11 ani, care imi e incredintat spre crestere si educare prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila (nu am fost ... (vezi toată discuția)
Procura pentru scoaterea copilului din tara Bbianca Bbianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost ... (vezi toată discuția)