avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vândut o clădire a firmei și primăria refuza sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vândut o clădire a firmei și primăria refuza sa înregistreze ...

Am vândut o clădire a firmei și primăria refuza sa înregistreze acest lucru cerând act notarial în locul facturii emise
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:17, 8 Ianuarie 2025
Buna ziua

Factura nu reprezinta dovada transferului de proprietate, nici a platii, nici a incasarii pretului.

Dvs trebuie sa duceti la primarie actul de instrainare al acelei cladiri (contractul de vanzare-cumparare autentic).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Pentru că proprietatea asupra bunurilor imobile se transmite prin act autentic (la notar).
Factura nu înseamnă decât o obligație de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Evitatea taxelor notariale anasm anasm stie cineva cum as putea sa trec niste o imobile de pe o soc.pe alta, evitand taxele notariale Stiu ca e nevoie de act autentic, dar nu cunoaste nimeni vreo ... (vezi toată discuția)
Societate in insolvabilitate, vanzare imobil catalinnnr catalinnnr Poate o societate comerciala aflata in insolvabilitate(cu o datorie f mare catre bugetul statului) sa vanda un imobil(doar cladire fara teren) pe baza unei ... (vezi toată discuția)