avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import produse firmă înafara SEE (Spațiului ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import produse firmă înafara SEE (Spațiului Economic European) cu depozit în Germania/Olanda.

Import produse firmă înafara SEE (Spațiului Economic European) cu depozit în Germania/Olanda.

Bună ziua,
Se plătesc taxe vamale (TVA) pentru un produs care este fabricat în China însă este trimis dintr-un depozit partener (sau chiar propriu) din Germania sau Olanda?

Mai precis: efectuăm o comandă online de un produs fabricat de o companie cu sediul (care apare pe factură) în China (automat și plata merge acolo) dar el este livrat dintr-un depozit din Germania, Olanda sau o altă țară din SEE. Achiziția trebuie supusă procesului de vămuire?

De obicei, DHL sau o altă firmă de curierat îți livrează produsul direct acasă, fără alte întrebări.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Se considera aceasta achizitie ca fiind intracomunitara? lori_ultras lori_ultras Buna ziua , mi-am deschis o micro recent cu activitate vanzari haine pe internet . Imi cumpar hainele de la o fabrica din china care imi da factura si ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)
Dhl imi cere coletul inapoi, dupa livrare! exterminator86 exterminator86 Buna ziua dragilor, Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O : Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en ... (vezi toată discuția)