avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Se considera aceasta achizitie ca fiind ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Se considera aceasta achizitie ca fiind intracomunitara?

Buna ziua , mi-am deschis o micro recent cu activitate vanzari haine pe internet . Imi cumpar hainele de la o fabrica din china care imi da factura si certificat de calitate , insa mi le livreaza de la depozitul lor din germania , toate hainele avand vama platita de catre chinezi o data cu intrarea lor in germania ... deci eu am factura din china si am documentele de trasport de la dhl care arata ca livrarea s-a facut din germania ... altceva nu imi pot da ... se considera achizitie intracomunitara ? mai trebuie sa platesc ceva la stat ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: lori_ultras , utilizator 13:41, 18 Mai 2013
daca factura e eliberata din China nu e achizitie intracomunitara. daca tu din Germania nu ai decatdoc de transp, fara doc fiscale in spate, importul e din afara uniunii.
pai da , dar nu e corect sa platim taxele vamale de 2 ori ... ideea e in felul urmator ... eu imi trimit comanda din china in germania la depozitul lor , asa m-am inteles cu ei ca sa imi dea transport gratuit si la intrare in germania cei de la acest depozit isi platesc taxele vamale pentru comanda mea ... de ce sa le mai platesc eu o data ? multe companii chinezesti fac asa , si-au facut depozite in europa tocmai pentru asta , pentru a le facilita clientilor transportul si evitarea taxelor vamale ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import produse firmă înafara see (spațiului economic european) cu depozit în germania/olanda. Adelin07 Adelin07 Import produse firmă înafara SEE (Spațiului Economic European) cu depozit în Germania/Olanda. Bună ziua, Se plătesc taxe vamale (TVA) pentru un ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prin curierat rapid NituC NituC Buna ziua , Incerc sa imi deschid un magazin online dar inainte sa incep trebuie sa ma informez cu privire la anumite aspecte . Am inteles ca daca ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa imi infiintez un PFA sau o MICROINTREPRINDERE pentru a vinde haine online ...prima nelamurire este ca nu stiu ce sa aleg dintre acestea 2 ... (vezi toată discuția)