avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Sotul a fost condamnat la 3 ani si 7 luni ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Sotul a fost condamnat la 3 ani si 7 luni de inchisoare ...

Buna ziua,
Sotul a fost condamnat la 3 ani si 7 luni de inchisoare pe 22 decembrie 2024, in prima instanta. Arestat fiind de pe 14 mai acelasi an. Cat timp va sta inchis? Si cand ar putea intra in comisia de eliberare conditionata?
Intelesesem din mai multe parti ca un an penal este echivalent a 8 luni. As ruga sa imi raspundeti concret, nu cu pasaje din lege. Pe acelea le pot citi si eu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 12:13, 15 Ianuarie 2025
In primul rand din pedeapsa totala se deduce perioada petrecuta sub masura arestului preventiv, adica din 14 mai pana cand este incarcerat. Apoi, daca presteaza munca in penitenciar, ca sa poata sa fie propozabil de liberare conditionata, trebuie sa execute efectiv cel putin jumatate din restul ramas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare 2 ani inchisoare, cu executare pt conducere fara permis. 18elena 18elena Ce se intampla dupa ce ai fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare, hotararea este definitiva. Cata perioada se face in inchisoare? In inchisoare toti ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anul de pedeapsa intr-un penitenciar? GEOSTOIAN GEOSTOIAN Buna ziua,nu stiu daca m-am exprimat chiar bine in titlu dar va pot povesti cazul meu.Am doi frati care se afla in arestul politiei de 3 luni.inca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata claele claele buna seara as vrea sa stiu si eu ce conditi se poate indeplini la o cerere de eliberare conditionata, sau ce cereri se pot face, la o pedeapsa de 2 ani si care ... (vezi toată discuția)