avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema ...

Buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema
Eu impreuna cu iubitul meu dorim sa achizitionam o garsoniera (fiecare facand un credit de nevoi personale la care se adauga o suma de bani stransa in timp de amandoi). Fiecare dintre noi are cate un copil dintr -o casnicie anterioara. Intrebarea este daca se face un testament prin care dorim ca in momentul decesului unuia dintre noi celalat sa ramana in garsoniera pana cand decedeaza si acesta , legal se poate ataca aest testament adica in momentul decesului unuia dintre noi se face succesiune si intra in drepturi copilul decedatului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:37, 10 Ianuarie 2025
puteti ca fiecare prin testament sa lase drept de uzufruct concubinului si nuda proprietate copilului, problema e ca se prea poate ca astfel sa se incalce rezerva succesorala a copilul si astfel , testamentul sa fie atacat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil ,mosteniri sava elvira sava elvira am dori un sfat ,detin impreuna cu sotul o garsoniera,am dori sa intocmim un act prin notariat ca ultimul care ramane in viata sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate in concubinaj EpureDana EpureDana Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o persoana care a divortat in anul 2015 ca si mine. Am achizitionat o proprietate impreuna in cota de 50/50%. In conditiile ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului in justitie kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, ce se intampla in cazul decesului unei persoane in varsta care are 2 copii majori, dar care lasa prin testament dreptul de a locui in ... (vezi toată discuția)