avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am urmatoarea speta: Am primit o amenda de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am urmatoarea speta: Am primit o amenda de la politia ...

Buna ziua, am urmatoarea speta:
Am primit o amenda de la politia locala cum ca as fi intrat pe o strada cu acces interzis cu exceptia riveranilor intre orele 22-06 (era 23), dar nu am vazut niciun semn in acea zona pentru asta. Am semnat PV, dar ulterior m-am intors pe strada si nu exista semn pt asa ceva, am facut poze.
Pt cine e din Bucuresti, este vb de intrare din Calea Grivitei, pe Strada Carpati si strada Mircesti, care culmea este si ruta ocolitoare pt lucrarile de pe Calea Grivitei.
Un lucru de mentionat este ca pe PV nu am nume al agentului, ci doar semnatura.
Vreau sa contest amenda, iar intrebarile mele sunt:
- cum pot dovedi ca nu exista asa semn pe strada cu pricina? Nu am contestat pana acum si nu stiu cum se face acel dosar, sau ce contine etc pt judecatorie (daca imi poate explica asta cineva ar fi super)
- daca nu exista nume al agentului, este din start amenda nula?
- imi trebuie avocat sau doar ma duc la Judecatorie si rezolv acolo?
- este vreo pb ca am semnat Pv-ul?

Multumesc!
Trebuie intocmita contestatia, nu o faceti la judecatorie. Vorbiti cu un avocat sa va invete ce sa scrieti si ce sa depuneti sau chiar sa o intocmeasca el. Verificati si alte aspecte de fapt, de cand e ruta ocolitoare etc., sa puteti crea o imagine de ansamblu in instanta.
Nu stiu unde ati primit amenda, la fata locului?
Da, la fata locului. Deci doar cu ajutorul unui avocat se poate? Amenda este de 202 lei la jumatate (termenul de 15 zile), banuiesc ca cu un avocat ajung la un tarif mai mare si nu stiu cat sens mai are.
Multumesc

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Trebuie intocmita contestatia, nu o faceti la judecatorie. Vorbiti cu un avocat sa va invete ce sa scrieti si ce sa depuneti sau chiar sa o intocmeasca el. Verificati si alte aspecte de fapt, de cand e ruta ocolitoare etc., sa puteti crea o imagine de ansamblu in instanta.
Nu stiu unde ati primit amenda, la fata locului?

Puteti face si singur fara avocat, nu este obligatoriu.
Nu inteleg cum la fata locului nu ati cautat sa vedeti semnul, poate scapati atunci, pe loc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces interzis cu excepția riveranilor monik1 monik1 Bună ziua, Azi dimineață a apărut pe strada unde lucrez (la o școală) semnul cu acces interzis cu excepția riveranilor. Fiindcă a fost montat abia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie rutiera zgudu zgudu Buna, Am o intrebare apropo de un PV: e in regula ca agentul de la rutiera sa scrie alt nume de strada pentru locul contraventiei si sa nu semneze ... (vezi toată discuția)
Amenda - parcare pe loc cu abonament adas1984 adas1984 Buna ziua, Acum o saptamana am parcat masina in fata blocului. Dimineata, m-am trezit cu o Nota de Constatare in parbriz prin care mi se aducea la ... (vezi toată discuția)