Bună ziua,
Azi dimineață a apărut pe strada unde lucrez (la o școală) semnul cu acces interzis cu excepția riveranilor. Fiindcă a fost montat abia asta-noapte, soțul meu nu l-a văzut și m-a condus cu mașina până în fața școlii, ca de obicei. A fost amendat cu 2 puncte și avertisment. A explicat că eu am probleme medicale și mă deplasez greu, iar echipajul de poliție a sugerat că am putea intra cu mașina dacă avem o adeverință din care să rezulte problemele medicale, numărul mașinii, plus semnătura directorului școlii respective.
Întrebarea mea este cum se poate intra pe o stradă cu acces interzis cu excepția riveranilor, în cazul celor care lucrează acolo, au de cărat bagaje, ori probleme medicale? Cum pot proceda pentru a avea acces pe o astfel de stradă câteva minute, cât să cobor din mașină? Ce acte trebuie să prezinte soțul meu și de unde le procur?
Banuiesc ca era vorba de politia locală :)
Riverani sunt si cei din firmele, institutiile de pe acea stradă, nu însă si clienții lor.
Spre exemplu dacă este un magazin pe acea stradă, patronul si vanzatorul au acces nu însă si clientii magazinului sau altii care vor sa tranziteze zona. La fel dacă există o instituție gen Casa de Pensii, angajații au voie la fel si mașinile instituției nu insa si cei care vin cu treaba la Casa de Pensii. Aveti 15 zile ca sa contestați iar in plus puteți depune la instanță si documentele medicale care sa ateste necesitatea pt care soțul v-a dus cu mașina.
Va recomand serviciile unui avocat si sa solicitati si recuperarea cheltuielilor de judecată.
Există 2 indicatoare care interzic accesul autovehiculelor. Unul dintre indicatoare interzice accesul intr-un anumit sens de circulație, dar din sensul invers circulația este permisă. Dacă sunteți în această situație problema o rezolvați intrând pe stradă din celălalt capăt, probabil făcând un ocol. Dacă indicatorul rutier interzice accesul din ambele sensuri procedați cum v-au sfătuit colegii de forum.
ing. Ioan Ciobanu