avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Numar membri in consiliul director pentru un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Numar membri in consiliul director pentru un ONG

Salut! Am o întrebare, pentru un ONG este în regula dacă am fi patru persoane în consiliul director? Am găsit mai mult situații pro și contra, ca se poate și ca nu se poate. Nu îmi e clar. Ideea e ca da, suntem conștienți de egalitatea voturilor dar o vom delimita în cazul acesta de votul suprem al președintelui. Întrebarea e dacă se poate legal, sa fie patru persoane în consiliul director. Mersi!
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru3100 , utilizator 17:10, 31 Ianuarie 2025
Nu e trecut nicăieri în legislație referirea la număr par sau impar. Dar știți cum e vorba: de ce sa te legi la cap dacă nu te doare. Dacă tot e simplu sa fie impar (oricum din consiliul director face parte obligatoriu și președintele dar votul lui e strict egal cu cel al oricărui alt membru), de ce sa-l puneți par?
Deci nu.
Legea nu prevede ca ar trebui sa fie numar impar de membri. Nici o problema sa fie numar par. Util sa prevedeti ce se intampla daca e balotaj la vot. De ex. ca prevaleaza votul presedintelui sau persoanei care conduce sedinta...
Exista si opinii ca toti membrii CD ar trebui sa aiba drept de vot egal,, dar nu exista text de lege in acest sens si aproape toate Judecatoriile ( nu toate !) tolereaza sa prevezi ca la egalitate de vot in CD prevaleaza votul presedintelui sau altei persoane care conduce sedinta....

george-neagu a scris:

Nu e trecut nicăieri în legislație referirea la număr par sau impar. Dar știți cum e vorba: de ce sa te legi la cap dacă nu te doare. Dacă tot e simplu sa fie impar (oricum din consiliul director face parte obligatoriu și președintele dar votul lui e strict egal cu cel al oricărui alt membru), de ce sa-l puneți par?
Deci nu.

Mulțumesc!

radumititean a scris:

Legea nu prevede ca ar trebui sa fie numar impar de membri. Nici o problema sa fie numar par. Util sa prevedeti ce se intampla daca e balotaj la vot. De ex. ca prevaleaza votul presedintelui sau persoanei care conduce sedinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr. par vs. impar fondatori asociatie (3 vs. 4 sau 4 vs. 5) mihaialexandu mihaialexandu Exista potentiale probleme ulterioare cand o asociatie decide sa se constituie cu un numar impar sau par de fondatori (3 vs. 4 sau 4 vs. 5)? Toate cele ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri deschidere ong AndreiGrigo AndreiGrigo Salutare, Am cateva intrebari in legatura cu infiintarea unui ONG (asociatie) si speram ca m-ati putea lamuri: 1. In caz ca dorim sa stabilim o cotizatie, ... (vezi toată discuția)
Contract intre propriul pfi si ong Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Pot avea un contract de prestari servicii intre propriul cabinet de psihologie - ca prestator, si un ONG - ca beneficiar (in cadrul caruia as ... (vezi toată discuția)