avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare fotografii pe facebook fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare fotografii pe facebook fara acordul meu

Publicare fotografii pe facebook fara acordul meu

Buna ziua,

Am avut un asa-zis "meserias" acasa care, dupa lucrare, a facut poze, doar ca in acele poze a cuprins casa, curtea, a facut poze de ansamblu si le-a publicat pe facebook fara sa imi ceara acordul.
Pe langa faptul ca a iesit foarte prost lucrarea pentru care am platit enorm, a fotografiat din unghiuri din care sa nu se vada tolerantele foarte mari si care arata urat. Problema e ca isi face reclama si nu e intemeiata, plus ca e fara acordul meu, in care imi cuprinde curtea si casa.
Nu se poate vorbi cu el pentru ca e recalcitrant si amenintator. Ajunsesem sa tremur cand ii auzeam vocea, am trecut printr-un stres incredibil.
Cum se pedepseste aceasta fapta de a publica poze cu spatiul privat fara acord si ce se poate face?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:34, 11 Ianuarie 2025
Buna ziua

Puteti face o planegere catre ANSPDCP: [ link extern ]

Insa, inainte de a face aceasta plangere trebuie sa faceti dovada ca ati solicitat acelei persoane remedierea situatiei si fie nu v-a raspuns in termen de 30 de zile, fie raspunsul va nemultumeste.

Asadar solicitati-i in scris steregerea acelor poze. Daca nu raspunde sau nu le sterge in 30 de zile, cu aceasta dovada puteti merge mai departe catre ANSPDCP.
Multumesc pentru raspuns. E in regula prin intermediul SMS-ului?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua

Metoda de contact nu e mentionata in mod explicit, deci sunt acceptate si SMS-urile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poza distribuita pe facebook bandi_tamas21 bandi_tamas21 Buna ziua. In data de 10.07.2014 am gasit o poza pe facebook in care apare o doamna pe jumatete dezbracata plimbanduse in mijlocul drumului,poza pe care am ... (vezi toată discuția)
Buleli în construcții. salut, ajutati-ma va rog cu o informație, ... eugen1985 eugen1985 Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o informație, tocmai am făcut fundația și elevatia pentru viitoarea mea casa. Din nefericire persoana ... (vezi toată discuția)
Postarea unei fotografi dyadiana dyadiana Bună seara, pe rețeaua de socializare Facebook ce se întâmplă dacă îl ai pe cineva la prieteni și intri pe. Pagina lui și distribui o fotografie cu ... (vezi toată discuția)