avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consultare dosar divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consultare dosar divort

Buna ziua,
Este posibil sa consult un dosar de divort din 1998 in care eu nu am fost nici parte nici martor? Si care ar fi demersul?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:28, 12 Ianuarie 2025
Nu ati fost parte in procesul de divort, nu aveti acces la dosar.
Inmprimul rand dosarul.nu mai exista,exista doar într o condica/culegere de sentinte hotărârea pronunțată..
Nefiind parte in dosar nu aveti acces la el.

Asta daca ar mai exista fizic, insa asa cum v a explicat si colegul dosarele nu se mai pastreaza.

Este obligatorie doar pastrarea mapei de sentinte la care 0 ati putea avea acces doar daca justificati un interes legitim - de ex mostenitor al unei parti sau in vedea efectuarii unor studii stiintifice (genul acesta de interes).
Nefiind parte in dosar nu aveti acces la el.

Asta daca ar mai exista fizic, insa asa cum v a explicat si colegul dosarele nu se mai pastreaza.

Este obligatorie doar pastrarea mapei de sentinte la care 0 ati putea avea acces doar daca justificati un interes legitim - de ex mostenitor al unei parti sau in vedea efectuarii unor studii stiintifice (genul acesta de interes).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea unei sentinte AdiIoani AdiIoani Buna ziua. Cum as putea afla motivarea unei sentinte judecatoresti? Mentionez ca nu sunt parte in dosar. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Mi se va permite sã studiez un dosar în care nu am fost parte ºi care îmi trebuie pentru un referat? andyand andyand Am nevoie de un dosar incheiat sa studiez pt un referat,daca fac o cerere, nefiind parte mi se va permite?fac la arhiva?dar sa il xeroxez mi se va permite?????? (vezi toată discuția)
Cum pot avea acces la hotãrârile judecãtoreºti pronunþate de instanþe? imbroserv imbroserv Pot sa folosesc in redactarea unei intampinari ca practica judiciara solutiile date in alte dosare daca acestea sunt favorabile mie? Cum pot avea acces la ... (vezi toată discuția)