avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de acte după divorț/ căsătorie în Marea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de acte după divorț/ căsătorie în Marea Britanie. ...

Schimbare de acte după divorț/ căsătorie în Marea Britanie. Am dublă cetățenie.
Mă lupt cu sistemul din România ( primăria locală) și cu cei de la Ambasada României din Londra să îmi schimb actele. Pașaportul a expirat de mult. Între timp mi-am schimbat numele. ( divorț și căsătorie). Documentele pe care le am sunt emise de poliția din România. Ambele instituții îmi spun că " teoretic" nu mai sunt cetățean român!!! Vă imaginați ce am simțit.
Am docunte atestate în ambele limbi dar anul trecut, cei de la Primăria Municipală din Tg. Mureș mi- au spus că numele din pașaportul expirat nu există pe sistem. Ei mi-au eliberat certificatul român de căsătorie, certificat pe care l- am folosit să obțin buletinul de identitate și pașaportul.
Problema pe care o am acum este că mă tot îngroapă în hârtii și formulare, să înregistreze din nou căsătoria precedentă după care să anunț divorțul, să înregistrez noua căsătorie și să dau evidență de adresă în România.
Vă rog, am nevoie de ajutor căci nimeni din funcțiile oficiale nu o fac. Cei de la primărie s-au chinuit o oră să găsească ceva hârtii să îmi spună ceva.
Mulțumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)
Clarificarea cetateniei romane dobindita in 2001 Oriela Oriela Buna ziua, Am o situatie neobisnuita si inafara de informatii utile pe care poate nu le cunosc inca, as vrea sa aduc la evidenta altora posibil in aceiasi ... (vezi toată discuția)