Proba cu expertiza judiciara intr-o cauza avand ca obiect pretentii
Intr-o cauza avand ca obiect pretentii, s-a solicitat Proba cu expertiza judiciara. La ce se refera această probă? Mentionez faptul ca paratii sunt medicul curant si spitalul si e vorba de malpraxis in urma caruia pacientul a decedat, iar dosarul penal a fost clasat intrucat a intervenit prescriptia (8 ani). Multumesc
Inca nu am primit incheierea de sedinta insa am retinut ca e vorba de o expertiza medico legala ceruta de reclamant (nu de instanta) care sa dovedeasca faptul ca concluziile medico legale rezultate in urma unei autopsii (daca aceasta ar fi fost facuta, dar nu s-a facut), nu are nimic de-a face cu faptul ca medicul a neglijat recomandarea unui coleg de-a lui de a face o anumita investigatie. Concret: medicul curant nu a facut o investigatie recomandata de un coleg de-a lui, pacientul a decedat din cauza ca i s-a pus un diagnostic partial si nu s-a intervenit chirurgical la timp, iar acum suspectul pretinde ca daca s-ar fi facut autopsia (care nu s-a facut), s-ar fi putut afla cauza bolii (nesemnificativ, zic eu in conditiile in care investigatia pe care nu i-a facut-o, ar fi dus un diagnostic corect).
Daca este vorba de o expertiza medico-legala, aceasta se face de catre IML teritorial.
Incheieea de sedinta o puteti vedea la dosarul cauzei aflat la arhiva tribunalului.