avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama trăiește,tata decedat de 25 ani,eu cu sora ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama trăiește,tata decedat de 25 ani,eu cu sora ne revine partea ...

Mama trăiește,tata decedat de 25 ani,eu cu sora ne revine partea tatalui mama trebuie sa cedeze partea ei la notariat.
Mama are o casa la tara sta cu cineva de 3 ani a fost la început de acord să dezbată moștenirea sa îmi de-a mie și lu sora casa de la tara sa sucit fac dezbatere de mostenire pe apartament.
Ăla a început să comenteze la noi ce vrem acte mama sa schimbat ce este de făcut.
A rămas să ne facă pe apartament pe casa nu vrea deloc mama.
Cel mai recent răspuns: Magie1 , utilizator 16:21, 12 Ianuarie 2025
Buna ziua

Si care e intrebarea?

Mama dvs nu este obligata sa renunte la nimic. Daca vrea sau nu sa renunte la succesiune sau sa va doneze partea ei e alegerea ei.
Mama are legea de partea ei, si nu o puteti obliga sa renunte la drepturile ei.
Mama nu trebuie sa cedeze la nimic din partea ei.
Poate isi intemeiaza o noua familie, si este dreptul ei protejat de lege.

Partea de la tata va revine doar 75% impartit la 2.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Ăla care este cu ea maicamea la tara îi impune lu maicamea sa nu vin la ea,nu are mutație,l-am întrebat cine sunt copii tai sa știu de ei surorii frații.
Problema a fost următoarea maicamea era internată la spital mia zis are grija o femeie de câinii apoi am aflat anul trecut el sa ocupat și l-am întrebat.
Dacă se întâmplă cu mama ceva și te găseam aici ce explicații îmi dădeai sau ferească D-zeu te găseam mort ce explicații dădeam la Poliție nu știam despre tine nimic,nu mia rasp nimic la întrebarea nimic.
Mama a ascuns relația am întrebato pe mama de ce ai ascuns fac ce vreau îmi zice mama.
Corect că copii trebuia să știm.

Dapix a scris:

Mama are legea de partea ei, si nu o puteti obliga sa renunte la drepturile ei.
Mama nu trebuie sa cedeze la nimic din partea ei.
Poate isi intemeiaza o noua familie, si este dreptul ei protejat de lege.

Partea de la tata va revine doar 75% impartit la 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Eroare judecadoreasca - drept la mostenire 19051972 19051972 Buna ziua : Tata-l meu a murin in anul 1977 ,am rmas 2 copiii eu si sora mea cand sa dezbatut mostenirea dupa bunici amandoi am primit certificat si dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in acest caz. CornelCornel CornelCornel Buna ziua!in 1996 bunicul meu a cumparat o casa nationalizata si el o putea trece pe numele altuia dupa 10 ani adica in 2006.In acel an bunicul meu ia dat ... (vezi toată discuția)