avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am un pfa cabinet de psihologie, am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am un pfa cabinet de psihologie, am contract individual ...

Buna ziua. Am un pfa cabinet de psihologie,am contract individual de munca ca lector in invatamantul universitar si sunt angajata si la plata cu ora intr-o institutie de invatamant postliceal. Si sunt insarcinata. Pana acum nu mi am luat nicio zi de concediu. Undeva pe 29 ianuarie urmeaza sa nasc. Am inteles ca sunt obligata sa Imi iau 42 de zile de concediu dupa nastere? Mentionez ça eu nu vreau sa Imi iau aceste zile de concediu. Ce se poate intampla daca nu le iau?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 20 Ianuarie 2025
Nu va avantajeaza cu nimic daca nu le luati , intrarea in CCC se va face dupa expirarea celor 42 de zile obligatorii de postnatal.
Va multumesc. Eu sunt inca in supervizare si din acest motiv nu vreau sa inchid cabinetul. Astfel ca nu voi intra in CCC nici la cabinet nici la scolile unde predau. imi doresc sa intru in ccc dupa ce termin supervizqrea si atunci sa cer si indemnizatia - undeva prin luna iunie. Ce se intampla daca nu iau acest concediu?
Nu se intampla nimic..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cele 126 de zile de pre și postnatal sunt obligatorii? sau se pot lua doar o parte din ele? cosmina1591 cosmina1591 La finalul lunii august am ieșit din concediul de creștere al copilului iar acum sunt însărcinată cu al doilea copil. Între timp mi-am reînceput ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie pentru ccc daca urmez cursurile unei scoli postliceala? adynaady adynaady Buna ziua!!! Am si eu o intrebare: in toamna acestui an as dorii sa ma inscriu la o postliceala cursuri zi, intrebarea mea este daca sa intampla sa raman ... (vezi toată discuția)
Am absolvit o scoala postliceala ... Cr!22 Cr!22 Buna ziua, am urmatoarea situatie: Am absolvit o scoala postliceala in august 2022, tot de atunci sunt si insarcinata, termenul fiind 11 mai 2023. Din ... (vezi toată discuția)