avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua!Ma numesc Mihaela Prici am 57 ani și 4 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua!Ma numesc Mihaela Prici am 57 ani și 4 luni ,26 ani ...

Bună ziua!Ma numesc Mihaela Prici am 57 ani și 4 luni ,26 ani stagiu contributiv de cotizare, plus 14 ani și 6 luni lucrați în grupa a doua de munca ..După vechea lege a pensiilor în ianuarie 2026 ma puteam pensiona luindumi-se în calcul anii de grupa.Acum nu mai pot pt ca nu am stagiul complet de cotizare contributiv.Daca închei un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pt perioada în care nu am fost asigurata pot ieși la pensie în ianuarie 2026.Sunt născută în 15.09.1967?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:09, 13 Ianuarie 2025
Dar si acum se iau in considerare anii lucrati in grupe ca stagiu contributiv , doar acel supliment de stagiu ( cele 3 luni in plus la an datorat grupei ) nu e luat . Daca aveti 26 ani lucrati PLUS cei 14 ani si 6 luni ( cei din grupa ) tot lucrati efectiv , aveti 40 ani si 6 luni stagiu contributiv . Asta , daca eu am inteles bine .
Nu are 40 de ani stagiu , intrucat :
1. a revenit cu rectificarea in alt topic
www.avocatnet.ro/forum/discu...

2. ar insemna sa lucreze de la varsta de 16 ani , plus ca , mai afirma si existanta unor perioade lipsa de stagiu ..iar in grupa de munca in perioada de pana 1990 nu se accepta minori.

@ Mihaela Princi
Nu mai deschideti acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reiau Întrebarea, poate rĂspunde cineva, dacĂ dl avocat cornel ... Vali2024 Vali2024 REIAU ÎNTREBAREA, POATE RĂSPUNDE CINEVA, DACĂ DL AVOCAT CORNEL VASILE NU ARE TIMP.... MULȚUMESC! La art. 13 alin. 4 din NORMELE de aplicare a legii, se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma numesc nyito judit, vreau sa va intreb, cand pot ... Jutka123 Jutka123 Buna ziua, Ma numesc Nyito Judit, Vreau sa va intreb, cand pot iesi la pensie avand in vedere urmatoarele dete: Sunt nascuta pe data de : ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata după noua lege a pensiilor,la 1 sept 2024,ma ... anasantes34 anasantes34 Pensie anticipata După noua lege a pensiilor,la 1 sept 2024,ma pot pensiona anticipat,chiar dacă voi avea 5 ani și 6 luni,peste stagiul min de ... (vezi toată discuția)