avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Vă rog să mă lamuriti cu o situație! ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Vă rog să mă lamuriti cu o situație! Dau o petrecere, ...

Bună ziua! Vă rog să mă lamuriti cu o situație!
Dau o petrecere, locuiesc la curte și în stânga și dreapta nu am vecini.. la 200 m de casa mea este un bloc. Pot face reclamație și acei locatari și se pot lua în seamă iar poliția să mi dea amendă pentru nerespectarea liniștii publice? Va rog frumos sa îmi spuneți exact în ce condiții se da amenda atunci când dai o petrecere și te trezești cu poliția la poartă… menționez ca stau la curte . Nu avem voie să stăm liniștiți în curte ca trebuie să dăm amenzi? Nu mai avem acest drept? În ce condiții se pot aplica aceste amenzi de către poliție? Iar aceștia sunt foarte superiori nouă .. țipă la noi iar dacă le atragi atenția se supără fac abuz de putere și pac amendă! Lămuriți mă cum procedăm! Multumesc frumos!
Nu aveti voie sa deranjati alti oameni.
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială e aplicata de politie.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua

Conform legii 61/1991:

Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;

Amenzile:
- pentru punctul 25 --> amenda intre 200 - 1000 lei
- pentru punctul 26 --> amenda intre 500 - 1500 lei
- pentru punctul 27 --> amenda intre 2000 - 3000 lei

Da, nu aveti dreptul sa deranjati alti locuitori.
Lupei Luminița a scris:

Care locuitori? Nu am vecini stânga dreapta.. e un bloc la 200-300 m îi deranjez? Ei nu au pereți sau geamuri? Locuiesc în cort de se aude așa încât să facă sesizare? Este răutate din partea oamenilor..

Buna ziua

Cei din blocul la care faceti referire ce sunt? Nu tot locuitori? Eu nu am de unde sa stiu daca ii deranjati sau nu.

Daca va treziti cu Politia la poarta e clar ca deranjati.

Si noi sarbatorim zile de nastere, onomastici, diverse alte evenimente etc si nu am avut probleme cu nici un vecin, asta desi stam si la bloc. Fara tipat/urlat/chiuit, fara muzica la volum mare, fara topait etc si clar nu la 2 noaptea...

Daca vreti muzica mai tare, dans etc... puteti inchiria o locatie.
Nu stau la bloc.. iar poliția cred ca ar trebui sa vina cu acel aparat care măsoară intensitatea zgomotului… cei care stau la bloc țopăie și aude vecinul de jos dar eu dacă țopăi nu ma aude vecinul.. acum trebuie să dăm bani la localuri ca nu putem face o zi onomastică o dată pe an din cauza unor persoane care au dormit toată viața!

Deja e răutate … va asigur ca nu se aude dar… probabil stau la panda sa facă rău! Oameni de nimic! Întrebarea era alta dar nu e cazul sa dezvolt fiindca nu ați inteles…
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tulburarea linistii publice andreiusalexxx andreiusalexxx pentru a primi amenda pt disturbarea linistii publice politia e obligata sa aibe un aparat de masurat decibelii?care e limita de decibeli pt a nu putea s imi ... (vezi toată discuția)
Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)