avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet de cotizare ...

Scuze pentru greșeală, am s26 de ani stagiu complet de cotizare contributiv din care 14 ani și 6 luni lucrați în grupa a doua.Ce stagiu complet de cotizare contributiv am și când ma pot pensiona?Sunt născută pe 15.09.1967. I-mi pot completa stagiul complet de cotizare prin cumparare de vechime?Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:13, 13 Ianuarie 2025
Limita de varsta : Ianuarie 2031, la varsta de 63 ani si 4 luni ..stagiu complet 35 de ani

Va puteti completa stagiul complet de cotizare prin incheierea unui contract de asigurare cu casa de pensii. In prezent aveti 26 de ani stagiu de cotizare contributiv .
Puteti sa va mariti stagiul de cotizare , doar ca nu prea va merita . Puteti sa achitati din urma maxim 6 ani , facand 31 ani contributivi , nu ajungeti la 35 , deci nu va incadrati la o pensie anticipata . Si e si foarte costisitor , pe luna costa 1013 lei , deci pe an ar fi 12.156 lei ( peste 2400 euro ) . Pentru 6 ani cam 14 - 15 mii de euro . Si tot la varsta standard , la 63 ani si 4 luni , v-ati putea pensiona , nu mai repede . La cifrele de azi , ati castiga la valoarea pensiei cam 250 lei ( daca va cumparati acei 6 ani ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta de pensionare MoraruLM MoraruLM Buna ziua, Pentru un barbat nascut in data de 04.04.1960 care a lucrat pana in prezent 32 ani si 3 luni plus 2 luni platit contributia la pensie si are in ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Pensie bob195 bob195 Buna !Sotia a lucrat ca sudor 17 ani,acum are 47de ani.La ce virsta se poate pensiona ?Multumesc ! (vezi toată discuția)