Buna ziua
Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta
Am vandut un imobil catre chiriasi... anul trecut 22/12
Cumparatorii au facut credit pentru acest imobil si am fost informat de catre ei ca persoana de la banca unde au facut credit este in concediu si revind dupa 20/01 ..In asemenea instituite este doar o persoana ce face tranzactii de acest gen?
deasmeanea .. ei fiind chiriasi/cumparatori ...pana la ce moment platesc chiria? pana la data semnarii contractului sau pana suma finala este achitata?
Precontracul s-a facut in Noiembrie.
Contractul este semnat cu din Decembrie.
Fiind prima data cand vand un imobil nu aveam idee care sunt etapele si cum va decurge.
Ce ma deranjeaza este ca notarul nu mi-a adus la cunostinta aceste aspecte ale chiriei care se va opri cand se semneaza contractul, crezand in sinea mea ca se va opri cand se face plata finala.
Deasemenea dupa cum ziceam .. plata este intarziata ca acea persoana ce face plati este in concediu..
Vedeti contractul, data platii, notificati cumparatorii, ma tem ca ati asteptat cam mult. Era bine sa discutati cu un avocat inainte de intocmirea actaelor, este tarziu. Notarul nu are treaba sa va informeze despre actele pe care el nu le intocmeste, analizele acestea se fac de avocat, tot acolo gasiti solutii cum sa nu pierdeti bani.
Buna ziua!
Verificati clauzele contractuale referitoare la transferul dreptului de proprietate, dacă acesta se face la momentul semnării contractului sau al efectuării plății.
Dacă este la momentul plății, consider ca le mai puteți cere chiria.