avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta Am vandut ...

Buna ziua
Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta

Am vandut un imobil catre chiriasi... anul trecut 22/12
Cumparatorii au facut credit pentru acest imobil si am fost informat de catre ei ca persoana de la banca unde au facut credit este in concediu si revind dupa 20/01 ..In asemenea instituite este doar o persoana ce face tranzactii de acest gen?

deasmeanea .. ei fiind chiriasi/cumparatori ...pana la ce moment platesc chiria? pana la data semnarii contractului sau pana suma finala este achitata?

multumesc
ce scrie in contract? la ce data se face transferul de proprietate?
Cum.adica ati vandut daca nu au și platit? Poate ati facut precontract.
Cereti-le chiria.
Precontracul s-a facut in Noiembrie.
Contractul este semnat cu din Decembrie.
Fiind prima data cand vand un imobil nu aveam idee care sunt etapele si cum va decurge.
Ce ma deranjeaza este ca notarul nu mi-a adus la cunostinta aceste aspecte ale chiriei care se va opri cand se semneaza contractul, crezand in sinea mea ca se va opri cand se face plata finala.
Deasemenea dupa cum ziceam .. plata este intarziata ca acea persoana ce face plati este in concediu..
Vedeti contractul, data platii, notificati cumparatorii, ma tem ca ati asteptat cam mult. Era bine sa discutati cu un avocat inainte de intocmirea actaelor, este tarziu. Notarul nu are treaba sa va informeze despre actele pe care el nu le intocmeste, analizele acestea se fac de avocat, tot acolo gasiti solutii cum sa nu pierdeti bani.
Buna ziua!
Verificati clauzele contractuale referitoare la transferul dreptului de proprietate, dacă acesta se face la momentul semnării contractului sau al efectuării plății.
Dacă este la momentul plății, consider ca le mai puteți cere chiria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare camiha camiha O societate comerciala isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat de la o cooperatriva mestesugaresca. Acum a aparut ocazia de a cumpara acest ... (vezi toată discuția)
Acte necesare precontract vanzare cumparare imobil bogdanbratu bogdanbratu buna ziua. imi este destul de neclar asa ca va solicit ajutorul. calitatea mea este de vanzator si sunt pe punctul de a incheia un precontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Chiriasul anl cumparator in rate este proprietar? Bruma C Bruma C Buna ziua. Sunt chirias ANL si am incheiat \'\' Contract de VANZARE\" cu primaria pentru plata in rate a apartamentului ANL. Intrebari: 1. O chiriasa ANL ... (vezi toată discuția)