avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Au trecut 22 luni de la decesul mamei mele. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Au trecut 22 luni de la decesul mamei mele. singurul ...

Buna ziua,
Au trecut 22 luni de la decesul mamei mele. singurul parinte in viata. Trebuie sa fac succesiunea impreuna cu fratele meu. Care ar fi cea mai facila cale pentru realizarea unei succesiuni legale, fara testament? Doar la notarial, daca fratii se inteleg pentru impartirea conform legii, probabil 50% sau exista si procedura in instanta cu eventuala intelegere in fata instantei? Fratii defunctei, sotiile actuale sau fostele sotii ale copiilor (nurorile defunctei), nepotii defunctei au vreun drept sau doar copiii defunctei? Multumesc!
Buna ziua

Succesiunea se face la notar. Numai daca nu va intelegeti ajungeti in instanta.

Daca mama nu a lasat nici un testament si cum era singurul parinte in viata, dvs veti mosteni 50% din ele si fratele la fel.

In lipsa unui testament, in situatia de fata singurii mostenitori legali sunteti dvs si fratele dvs.
Multumesc! Ma asteptam la acest raspuns, dar voiam sa fiu sigur ca nu voi avea surprize.
Privitor la ce? Daca au existat alti copii ai mamei si ei au copii la randul lor, acesti nepoti vin la mostenire. Vorbiti cu fratele, cu un notar, vedeti daca va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)