avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua! in urma cu 3 ani si jumatate am pierdut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua! in urma cu 3 ani si jumatate am pierdut baiatul meu ...

buna ziua! in urma cu 3 ani si jumatate am pierdut baiatul meu in urma unui accident... abia acum am obtinut certificatul de mostenitor (succesiune, tranzactie, partaj judiciar) , baiatul meu avand un tata si trei frati vitregi- unul minor... Tatal si cei trei frati au dat declaratie de renuntare la mostenire (minorul reprezentat de mama sa) Intrebarea mea este cum sa procedez in cazul in care baiatul meu avea cont personal la banca, cont pentru o firma la care era singur asociat, si cont la pensii private? Avocatul imi cere extrase de cont, banca nu imi da ca nu sunt mostenitor...Astept o parere si va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:02, 16 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am obtinut certificatul de mostenitor

cum adica nu sunteti mostenitor daca aveti si certificat ?
buna dimineata! asa cum am spus, certificatul de mostenitor se refera doar la casa si teren. Pentru conturi nu am reusit sa obtin extrasele bancare. Mi spune ca in certificatul de mostenitor nu am si acest drept. M-ar interesa o lege, un artico l, ceva .. pentru ca in jud Teleorman nu se adapteaza nimeni la noile schimbari. Nici avocati, nici notari ..,nici banci, nici camera comertului..
acest răspuns util
dvs aveti calitatea de mostenitor, notarul sau dvs puteti bcere extrese de cont si suplimentati succesiunea.
acest răspuns util
Trebuie înscris contul în masa succesorală
multumesc, am vrut de la inceput dar nu am reusit. Astazi o iau de la capat

Alte discuții în legătură

Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt ... Alexito Alexito Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt de la banca unde are contul ...nu am act de mostenitor ..nici un alt act ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire sot supravietuitor vladion2005 vladion2005 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o problema mai complicata. Mama a decedat si urmeaza sa facem succesiunea, eu, fratele meu si tatal nostru. Masa ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont motflorin motflorin Verisoara mea este divortata si are 2 copii, un baiat major si o fata minora ,sotul ei moare ,traia in concubinaj cu o femeie care era imputernicita sa scoata ... (vezi toată discuția)