avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cont

Verisoara mea este divortata si are 2 copii, un baiat major si o fata minora ,sotul ei moare ,traia in concubinaj cu o femeie care era imputernicita sa scoata bani din conturile tatalui copiilor.
Se duc la notar si fac baiatului si fetei certificat cu calitatea de mostenitor .
Cu acest certificat se duc la banca si cer extras de cont pentru toata perioada anului.
Banca nu vrea sa le elibereze !!Elibereaza doar un extras de cont care incepe cu o zi dupa deces spunand ca ziua decesului a fost Dumineca!!
Au dreptul copiii ,care au deja de la notar certificat cu calitatea de mostenitor, sa ceara extras pe mai multe luni in urma?
Banca este sau nu obligata sa-l elibereze?
Binenteles ca banii au disparut din cont!!!
Este posibil sa se faca un aranjament cu banca si sa opereze tranzactionarea pe o zi dinaintea decesului de catre concubina ?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
motflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 00:36, 17 Decembrie 2009
Banca e obligata sa elibereze orice fel de date mostenitorilor care pot face dovada ca sunt mostenitori! Deci da! trebuie sa dea extrase de cont daca asa cereti.
Foarte greu cred ca de exemplu moare in data de 5, duminica, si in 6 concubina merge si scoate banii cu data anterioara celei de 5. La banca totul merge in sistem computerizat si trebuie sa raman urma la orice operatiune, ceasul e in sistem, nu ei introduc data cu mana manual.
Insistati dupa extrasele de cont sa vadeti cand au fost scosi banii! Mergesti la directorul bancii, daca e agentie mergeti la succursala, sau mai sus la sucursala de care apartine orasul respectiv! Pana la Bucuresti, sediul principal daca este cazul. Cu certificatul de calitate de mostenitor trebuie sa va elibereze orice date despre contul defunctului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moºtenesc legal un cont bancar bcr dar nu si banii din cont? Balaurul Balaurul Oameni buni ...va salut, Bogdan ma numesc, locuiesc in Ploiesti, am 33 de ani si un handicap fizic de gr.1 (sunt in caruciar). Imi postez nemultumirea pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt ... Alexito Alexito Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt de la banca unde are contul ...nu am act de mostenitor ..nici un alt act ... (vezi toată discuția)
Raspunsul notarului todirasc todirasc Ca sa aflam conturile tatalui nostru care a decedat , de la banci(daca are ori nu conturi ) a trebuit sa mergem la un notar. Aici am platit o taxa si ni s-a ... (vezi toată discuția)