avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoană străină care are grija de mama copii ii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoană străină care are grija de mama copii ii poate sa ...

O persoană străină care are grija de mama copii ii poate sa îi ceară o declarație notarială sa nu ridice pretenții aceasta persoana la drepturi, sa meargă la notariat fără știrea copilot sa îi facă scris mama acea declarație ajuta cu ceva.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:47, 13 Ianuarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu puteti sa-i cereti declaratie notariala, fiindca dvs nu aveti calitatea sa va amestecati in viata lor privata.
Mama dvs cu partenerul ei sunt liberi sa decida ce fac cu viata si relatia lor.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator
Și dacă acesta vrea să de-a o declarație cum vrem noi copii,și dacă mama ii face scris casa declarația in instanta are o valoare de atac.

Dapix a scris:

Nu, nu puteti sa-i cereti declaratie notariala, fiindca dvs nu aveti calitatea sa va amestecati in viata lor privata.
Mama dvs cu partenerul ei sunt liberi sa decida ce fac cu viata si relatia lor.

Cu-i sa-i dea acea declaratie'?
Oricum n-are nici o valoare juridica.

Mama poate sa-i faca la notar contract de intretinere, ca s-o intretina la batranete.
Alta varianta ce este de făcut.

Dapix a scris:

Cu-i sa-i dea acea declaratie'?
Oricum n-are nici o valoare juridica.

Mama poate sa-i faca la notar contract de intretinere, ca s-o intretina la batranete.

Buna ziua

Conform codului civil (art. 956) sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moștenirea sau se renunță la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moștenirii

Cu alte cuvinte, chiar daca acel barbat ar da o declaratie ca renunta la succesiune (in eventualitatea in care mama ii va face testament), acea declaratie este nula.

Mai departe, dvs nu puteti sa-i impuneti mamei dvs sau oricui altcineva ce sa faca sau cum sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartie notariala Botez Marius Botez Marius Buna ziua, mama mea, mi-a donat la notar un apartament. As vrea sa ii dau surorii mele o parte din valoarea apartamentului. Exista o hartie notariala unde sa ... (vezi toată discuția)
Testament doar cu martori flori54 flori54 Buna ziua! In familia mea s-au facut doua acte ,acasa, doar cu martori. Primul act prevede renuntarea la partea lui a unuia in favoarea celuilalt frate. Al ... (vezi toată discuția)
Mama este în viață. poate da sora mea o declarație la notariat că renunță la drepturile de moștenire în favoarea mea? gesyka gesyka Bună ziua as dori sa știu în condițiile în care mama este încă în viata sora îmi poate da o declarație la notariat precum ca renunță la drepturile ... (vezi toată discuția)