Buna ziua, mama mea, mi-a donat la notar un apartament. As vrea sa ii dau surorii mele o parte din valoarea apartamentului. Exista o hartie notariala unde sa se stipuleze suma si ceea ce reprezinta aceasta suma, ca sa fiu intr-un fel acoperit in cazul in care peste ani de zile sora mea sa ceara dreptul la acest apartament?
As vrea sa ii dau o parte din valoarea apartamentului doar ca nu vreau sa fiu pagubit peste ani de zile.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu exista.
Art.956 Cod civil "Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moștenirea sau se renunță la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moștenirii"
Asadar, cat timp traieste mama, nu aveti ce act sa faceti cu sora.
Dupa ce mama va inceta din viata si in masura in care sora dvs nu va avea pretentii la succesiune, va da declaratie de renuntare.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce se poate face acum e un act de donatie intre mama si sora pt acea suma. Astfel rezulta ca dvs v-a donat ap si surorii o suma astfeldonatia catre dvs nu ii mai incalca rezerva succesorala.
dadusem si eu o idee destul de simpla pt. situatia respectiva ....de ce am fost ''moderat'' ??
gi-jane2 a scris:
Ce se poate face acum e un act de donatie intre mama si sora pt acea suma. Astfel rezulta ca dvs v-a donat ap si surorii o suma astfeldonatia catre dvs nu ii mai incalca rezerva succesorala.