avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să vând casa dobândită prin donație de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să vând casa dobândită prin donație de la mama. O să întâmpin probleme dacă în act scrie că are doi descendenți?

Doresc sa vand casa dobandita prin donatie de la mama .In act se stipuleaza ca are doi descendenti . O sa intampin probleme pe partea aceasta ?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:03, 8 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Mama traieste?
Daca da atunci puteti vinde.
Daca a decedat, intai discutati cu celalat descendent ca sa stiti ca nu ataca actul solicitand report.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama a decedat , iar celalalt descendent nu are pretentii.Imi trebuie dovada cumva , ca nu are pretentii ?
Sau pur si simplu pot demara pentru vanzare imobil?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp mama este în viața nu aveti ce dovada să obțineți.
Art. 956 din Codul civil prevede ca:
"Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii."

Demarati vânzarea. Este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la drepturi de moștenire din timpul vieții persoanei mostenite MozaicUrban MozaicUrban Buna ziua, ma intereseaza ce acte trebuie întocmite pentru a renunța la orice drepturi de mostenire din timpul vietii persoanei mostenite. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Hartie notariala Botez Marius Botez Marius Buna ziua, mama mea, mi-a donat la notar un apartament. As vrea sa ii dau surorii mele o parte din valoarea apartamentului. Exista o hartie notariala unde sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)