Bună seara! Este legal să se schimbe programul unui angajat ( care e și singur pe depozit) , de la 8- 16, la 10- 18, ptr a acoperi acel angajat 2 schimburi?( Firma lucrează în 2 schimburi și pe depozit lucrează doar o singura persoana). Menționez că angajatul nu are înlocuitor și de câte ori are concediu de odihna sau medical , este hărțuit, că nu are cine să-i facă treaba .Iar când vine din concediu trebuie să lucreze și comenzile restante. Ce ar trebui să facă în situația asta? Mulțumesc anticipat!
Codul MUncii
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile. Angajatorul nu are decat obligatia de a aduce aceste chestiuni la cunostinta salariatilor si de afisa la sediul sau programul de munca.
Schimb de noapte.
Walter1
Am mai pus o data întrebarea,si cred ca nu am formulat-o corect.
Este legal sa i se impună unui angajat să lucreze consecutiv doua saptamini schimbul de ... (vezi toată discuția)