avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Este legal să se schimbe programul unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Este legal să se schimbe programul unui angajat ...

Bună seara! Este legal să se schimbe programul unui angajat ( care e și singur pe depozit) , de la 8- 16, la 10- 18, ptr a acoperi acel angajat 2 schimburi?( Firma lucrează în 2 schimburi și pe depozit lucrează doar o singura persoana). Menționez că angajatul nu are înlocuitor și de câte ori are concediu de odihna sau medical , este hărțuit, că nu are cine să-i facă treaba .Iar când vine din concediu trebuie să lucreze și comenzile restante. Ce ar trebui să facă în situația asta? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:48, 14 Ianuarie 2025
Codul MUncii
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile. Angajatorul nu are decat obligatia de a aduce aceste chestiuni la cunostinta salariatilor si de afisa la sediul sau programul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru al bugetarilor Laryssimo89 Laryssimo89 Lucrez in doua schimburi...8-16 si 14-22...angajatorul poate modifica programul astfel incat sa lucrez schimbul 1 in loc de schimbul 2 si invers? Adica daca ... (vezi toată discuția)
Schimb de noapte. Walter1 Walter1 Am mai pus o data întrebarea,si cred ca nu am formulat-o corect. Este legal sa i se impună unui angajat să lucreze consecutiv doua saptamini schimbul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nerespectat. anca19867 anca19867 Buna ziua in urma cu 3 luni am imceput sa lucrez la o fabrica unde am semnat contractul la 3 schimburi, in urma cu o saptamana am fost amuntata ca voi veni la ... (vezi toată discuția)