avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de lucru al bugetarilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de lucru al bugetarilor

Lucrez in doua schimburi...8-16 si 14-22...angajatorul poate modifica programul astfel incat sa lucrez schimbul 1 in loc de schimbul 2 si invers? Adica daca sunt planificat schimbul 1 poate sa ma bage de serviciu schimbul 2? Daca da...ce trebuie sa semnez si cu cat timp inainte trebuie sa mi se aduca la cunostinta? Care este baza legala pentru aceasta schimbare de ture si un ce conditii este posibila? Ce documente trebuie sa intocmeasca angajatorul in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 13 Ianuarie 2017
Art.117 C.mun. dispune ca, programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Prin urmare, in privinta stabilirii programului de munca si a modului de repartizare a acestuia pe zile angajatorul nu are decat obligatia de a aduce aceste chestiuni la cunostinta salariatilor si de le afisa la sediul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt la scoala de maistri si lucrez pe 3 schimburi basarabconstantin basarabconstantin Sunt la Scoala de Maistri si lucrez pe 3 schimburi,nu am cerut altceva la inginerul de atelier decat sa-mi respecte programul de ture,dar saptamama trecuta am ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si programul de lucru roman.oanaadina roman.oanaadina Buna ziua.Am concediu medical intre 5-14 decembrie.In acest timp aveam 4 ture de servici a cate 8 ore fiecare,doar sambata si duminica.Cand am sunat la servici ... (vezi toată discuția)
Schimb de noapte. Walter1 Walter1 Am mai pus o data întrebarea,si cred ca nu am formulat-o corect. Este legal sa i se impună unui angajat să lucreze consecutiv doua saptamini schimbul de ... (vezi toată discuția)